Inlägg

Inlägg som raidarn har skrivit i forumet
Av raidarn
Skrivet av ozo64:

Lås tråden. Typiskt trollande.

OK. Gjorde det ont att få en dos sanning efter senaste tidens tjöt här på SC?

Av raidarn
Skrivet av Tozzi:

Ignorera bara, inte första gången "raidarn" gör en troll-tråd som denna. Han vill bara dra upp en "apple vs android" fight.

Och att han använder helt fel uttryck är också ganska allmänt känt. i5 = Intel i5, inte iPhone 5.

Fel, alla mot i5, det är denna lur som är inget...

Av raidarn

Hej då Apple?

http://www.di.se/SiteImages/2013/01/14/thumbnails/iphone-5-1.jpg

http://www.di.se/artiklar/2013/1/14/apple-tvingas-dra-ner-til...

Det verkar (som bekant för oss som ser verkligheten för vad den är) att det inte gått så bra för Apples senaste "premium"-lur. Aktien har primärt visat det genom att peka ner efter lanseringen av i5 och även slutanvändarnas nonchalans till att köpa denna "i4XL"och vreden för dom som köpt den...

De få äppelkramare som inte vill inse att just i5 inte presterar i det högre och högsta segmentet kanske även de kommer till insikt om de klickar på länken.

Det ÄR som sagts TIDIGARE inget problem med att tillverka i5:or (och därav att försäljningen haltar som vissa här menat) utan slutanvändaren vill inte ha den för att den är så mycket sämre än konkurrenterna!

En i4s alla dagar i veckan om man vill köra iOS, den har liksom i5:an 2010 års teknologi.

Av raidarn
Skrivet av Nisse-Tuta:

Såg en sån här tråd på ett annat forum och tyckte den var kul. Sökte efter en här men utan lycka, så jag startar en.
Det hela är enkelt, lista dina mobiler i kronologisk ordning och kommentera dina gamla vänner om du känner för det.

Här är mina:
http://forumbilder.se/images/873201361232P9f08.jpg

Min favvo är nog den tjusiga LGn med spegel-display. Har kvar den i en låda eftersom jag inte har samvete att slänga något så vackert och perfekt som jag tycker den var.

Man kan ju enkelt ge både ris o ros till dem allihop men den som nog ändå var sämst är Motorolan i mitten. Kom nästan två år efter NECn men var sjukt mycket sämre, Ericssonen efter däremot var riktigt fin.

Kan inte ens börja då jag inte hittar en bild på min gamla Storno...

Av raidarn
Skrivet av johnh3:

Den är väldigt prisvärd:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1014358

Lumia 620 lär ligga på runt 2500 kr.
Så man får mycket för pengarna med en Lumia 800.
En större uppgradering är på gång också:
http://www.wpcentral.com/windows-phone-78

620 finns att förbeställa för ca 2.2k inkl. frakt.

Av raidarn
Skrivet av Gordon22:

Tja!

Jag ska köpa ny mobil snarast och jag är sugen på en Windows Phone.
Har tänkt att lägga 2000. Är Nokia Lumia 800 värd pengarna fortfarande?
Vad jag förstår är den ungefär ett år gammal. Ska jag satsa på den eller nån annan?

Tacksam för svar!

Lumia 620. Mera snart än snarast dock...

Av raidarn
Skrivet av Thumbii:

Okej! Jo att jag måste plocka isär telefonen i molekyler är jag medveten om.. Blir det "skit" om man köper en billigare skärm tror ni?

Vet dom som bytt skärm själva på i-lurar, i värsta fall så får du en som inte alls ser bra ut och med typ "noll" betraktningsvinkel...

Av raidarn
Skrivet av Valiumballong:

Över 5 miljoner första veckan för iPhone 5
Över 4 miljoner första veckan för iPhone 4s
Nästan 2 miljoner första veckan för iPhone 4

iPhone 5 sålde under förväntan, men fortfarande bättre än 4S. 5:an är bättre än 4/4S, det går inte att säga annat. Att aktien sjunker är naturligt om mål inte nås.

Därav att i5 inte duger, den klarar inte målet då den är medioker i förhållande till konkurrenterna och i4.
Nog om detta, jag hoppas iaf innerligt att Nokia kommer igång med produktionen vad det nu är som bromsar dom...

Av raidarn
Skrivet av Valiumballong:

Apples aktiefall är inte ett resultat av att iPhone 5 är en dålig eller medelmåttig produkt utan att man inte presenterar någoting nytt. Just nu är Apple inne i en fas där det enda (i princip) som är nytt är att saker blir lite större eller lite mindre. Apple har en väldigt begränsad produktportfölj, något som kräver en hög innovationsgrad så att man förblir marknadsledande. Här har Apple misslyckats katastrofalt och nu försöker man mer att hänga med än att leda. Apple var övervärderat tidigare och nu börjar det synas. iPhone 5 är riktigt bra, den är bara inte tillräckligt innovativ, vilket just nu är Apple i ett nötskal. Innovationstakten är väldigt låg.

Nokias stora problem är att Asha-serien har små marginaler och man behöver sälja fler Lumia. Microsoft kommer också att få ett stort ansvar i att se till att WP hänger med och inte tvingar Nokia att köra på usel hårdvara som med första Lumia-telefonerna.

Du har fel. Hade i5 varit en bra produkt så hade den sålt utanför glasboxen också vilket hade bidragit till att aktien gått upp. i4 är en vida bättre lur som kan allt i5 kan.

Med just Lumia är det just det jag inte förstår, 2-3 månader senare och de har inte effektiviserat bandet så det spottar ut lumior, vad krävs för att Nokia ska fatta att de har greppet just nu?
Kanske har de kontrakt på fina deals redan, i Kina och Indien och inte behöver stressa, inte vet jag men något sådant måste det vara...

Av raidarn
Skrivet av Henrik6504:

Visst är det så. Glädjande är att intresset för att göra appar till WP8 ökar:
http://www.neowin.net/news/windows-phone-store-app-submission...
http://www.dailymobile.net/2012/12/28/windows-phone-store-now...

Läste denna kommentar på Ny Teknik om iPhone (angående om det ev, kommer bli fler iPhone modeller):

"Intresset är svalt bland app utvecklare
Jag har pratat runt bland lite utvecklare. IOS är iskallt. De flesta förväntar sig att windows mobile går om innan året är slut. De befintliga resurserna rullar på men inga nya satsningar på IOS görs.
IOS marknaden förväntat snart bli så liten att den överges. En billigare iphone skulle kunna bromsa detta, men om Apple vågar detta tvivlar jag på."

Jag tror att inom några månader finns inte app diskussionen längre utan det blir andra premisser som avgör vilken smartphone man köper.

Angående ifånen så har ju även jag sagt det här på SC ett tag... Man behöver bara titta på trådarna här så ser man att det bara är fanatiker som vidhåller vilken bra lur i5 är... Resten av oss vet och ser bättre och aktien visar också att vi har rätt...

Jag har sagt att Nokia kommer att gå om Apple i försäljning innan årets slut och ansetts vara för optimistisk, kan Nokia bara spotta ut lurar så ser jag fortfarande ljust på detta.
Appar skulle enligt vissa här på SC dröja en mindre evighet till WP8 om dom nu kom alls för inte skulle utvecklarna släppa iOS för något annat OS...trodde dessa "vissa"...
WP8 växer för varje dag, de som knackar kod går dit pengarna växer.

Av raidarn

Upp 20% de senaste 2 dagarna!

Av raidarn
Skrivet av Donkey:

Det enda som man kan klaga på är väl skärmstorlek och det tråkiga IOS. Får hoppas att ive klarar av att göra något bra på mjukvarusidan. Men men blir ingen iphone mer för min del men hoppas ändå för konsumenternas skull.

Skickades från m.sweclockers.com

iOS kommer de att rätta till med iOS7 sägs det som tyvärr inte kommer att vara bakåtkompatibelt.

Skärmen "Petit" med dess excentriska upplösning är något de får göra något drastiskt åt, man kan inte hitta på egna upplösningar bara för att göra det lätt för en själv.
1080P kommer på bred front 2013 och minst 720 är ett krav på topmobiler sedan ett år tillbaka. Ska apple upp i upplösning får de allt släppa i6:an med minst 4.3" skärm för den höga upplösningens skull, om de nu inte vägrar lyssna på slutkund igen...

Av raidarn
Skrivet av Wagosh:

Riktigt så trög är jag inte. Vi är nämligen 20 mil ifrån varandra när vi pratar, brukar inte ringa till varandra när vi är på samma plats.
Men tack för svar.

Glömde en smiley där, var menat som ett dåligt skämt, ursäkta om jag lär barsk.

Av raidarn
Skrivet av Wagosh:

Tjena!

Jag har införskaffat en galaxy note 2 och är helnöjd! Men vet inte om man ska säga att detta är nått problem, men min "ir"lampa lyser lite svagt ibland även att jag sitter och typ surfar och småfifflar. Men startar jag om telefonen så försvinner den, men den kommer tillbaka igen ibland. Är detta nått man ska bry sig om och lämna in den för? eller är det nån liten bugg bara? Kan tilläggas att den inte "lyser" på tjejens vita note, jag har den grå versionen.
(Har inte rörelse aktiverat)

Sen ett till problem gällande när bluetooth-headset används så ekar det nått fruktansvärt i örat när tjejen och jag pratar med varandra, men inte när vi pratar med andra. Vi har även likadana headset http://www.netonnet.se/art/telefon/bluetooth-headset/bluetoot... . Vad kan det bero på? är extremt irriterande.

Tacksam för svar

Mvh Rickard

Du och tjejen står för nära varandra när ni pratar, kallas rundgång, googla det.

IR är inget att bry sig.

Av raidarn
Skrivet av Leahspappa:

Med risk för att låta snål men en 32gb går på 7 lakan jag vill helst inte gå under 4500:-
Helst vill jag byta rakt av. Hade en intresserad men tyvärr gick det inte till slut. (Svårt att lita på folk över internet när det gäller pengar)

Nokia måste tappa otroligt många kunder/vecka pga detta. Läste att 4.5 miljoner sålda exemplar Q1. Bra, men kunde vara kanske ännu lite mer.

Fanimej vad jag har cravings för denna lur.

OK, syftade på 16GB.
Tror det blir svårt för dig att få över 5k för den dock, man får ju en kanonlur med Android för under det, ny t.o.m... Verkligen svårsålt, har du testat blocket, där kan man ju sälja i stort sätt allt till brutala priser!

920 ja, en kanonlur, men jag sitter fast i frihetens Android p.g.a jobbet.

Av raidarn
Skrivet av Leahspappa:

Den senaste uppdateringen, är den officiell? Det jag hittat är att man kan ladda ner den via Nokia på ngt sätt?

Ni som köpt era lurar nyss, köper ni dem i butik eller på nätet? Enda som har inne verkar vara Kungs TV och Alina. Fast då bara 1 eller 2 färger. Är dessa ok att köpa av?

Verkar som att Nokia tar stora kliv på marknaden just nu. Försökt sälja min iPhone 5 hur länge som helst men ingen vill ha. Trendbrott?

Polarens polare polare (nån iaf ) sålde sin i5:a för 4.5k, gick direkt?

Kollade runt lite nyss, fortfarande verkar Nokia inte ha volym av denna lur vilket jag finner konstigt, hur svårt ska det vara? De tappar en och annan krona på detta enligt mig...
Alina ska vara helt OK enligt prisjakt iaf.

Av raidarn
Skrivet av LeFishhead:

Tjena! Idag gled min iPod Touch (gen 4) ur fickan och slog i golvet. Baksidan har "lossnat" lite från vänstra hörnet upp till högra. Det fungerar som vanligt men vet inte om man kan reparera eller om det är farligt (om det kommer in damm, smuts etc). Kameran och ljudet fungerar som det ska. Höja/sänka volym funkar, hemknappen fungerar som vanligt och lås-knappen.

Skulle vilja veta om man kan reparera någonstans annars får jag fixa ny..
Tack i förhand!

Kör den så länge den fungerar, du kommer inte att få stöd utav någon...

Av raidarn
Skrivet av snuffe82:

Tänkte starta en tråd där man listar/tipsar om bra spel till WP8.

Spel som jag tycker är helt OK och dessutom är gratis är:

Dredd vs. Zombies 4/5
Guns 4 Hire. 4/5

tycker det är väldigt fattigt annars på BRA spel, visst finns det massor av spel men alla känns typ som det är spel gjorda på sent 90-tal i flash. Frågan är var är alls "killer games" som utlåvades? Antar att de kommer...

Kommer troligen DX-spel till WP och då kan du bara spela dom på just WP... Det var ju redan så i mitten av 90-talet, det som gjorde Windows så stort.

Av raidarn
Skrivet av Zyriak:

Ja väldigt kul, man köpte aktiter under rätt läge i somras, ser ljusare och ljusare ut för Nokia, man är helt klart på rätt spår

Sålde mina AAPL för $682 ($365) i mitten av september och köpte NOK för $2.85 istället, håller tummarna!

Av raidarn

Börsen börjar typ nu: http://www.google.com/finance?cid=657729