Inlägg

Inlägg som Planeto har skrivit i forumet
Av Planeto

Du har 2 års reklamationsrätt utöver garantin på all elektronik du köper i butik. Om jag var du skulle jag gå tillbaka till den butik där du köpte den och skälla ut dem.

Kan f.ö säga att Sony Vaio är riktiga svin när det gäller garantiärenden och tar alltid galet lång tid på sig och lämnar i stort sett alltid över ansvaret direkt på återförsäljaren. Dom må göra snygga datorer, men jag skulle akta mig innan jag köpte en Vaio.

Av Planeto

Grymt intresserad av XPS 16 (tänker iofs köpa min lite senare i höst isf) så jag skulle uppskatta om ni kunde ta lite bilder etc. och lite allmän info om hur den presterar i populära spel.

Skriv gärna till priset varje gång ni postar ett paket ni beställt.

Av Planeto

Nu blev fanken Dell XPS 16 ännu mer intressant.

Processor Intel® Core™ 2 Duo-processor P8600 (2,40 Ghz, 3 MB, 1 066 MHz)
Minne 4 096 MB 1 067 MHz DDR3 SDRAM-minne med dubbla kanaler Grafikkort 1GB ATI® Radeon™ HD 4670 graphics card
Hårddisk 500GB (7,200rpm) Free Fall Sensor Hard Drive
Optiska enheter Inbyggd, fackmatad DVD+/-RW-enhet
LCD-skärm Svart läderhölje: 15.6-tums 1 080p RGBLED-skärm utan ramar med full HD-upplösning och Truelife-teknik
´
11842,50 kr med frakt.

RGBLED-skärmen ska vara grymt bra och jag har tittat en hel del på XPS 16, med med 16 RGBLED'en så hamnar prislappen runt 14,5k. Om det här
stämmer blir det nog en beställning rätt snart.

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Sluta sprida felaktigheter om att det är 3 ggr som gäller för praxis är två ggr enligt ARN se http://www.arn.se/praxis_referatiurval/vanligafall/Kop-av-var...

Så 3:dje gången datorn åker in kan TS begära att antingen köpet hävs eller att denne får ut en likvärdig dator.

Därför man ska låta bli att skriva saker "morgonen efter". Ber om ursäkt, naturligtvis är det 3 ggr totalt.

Av Planeto

Såhär går det till.

Först och främst är det Siba som måste se till att produkten blir reklamerad, verkstaden har ingenting att göra med det utom att döma ut produkten om Siba ber om det.

Vad du har rätt till är följande. Om du har skickat in produkten 2 ggr under 1 års tid för samma fel och felet dyker upp en 3:de gång så har du då rätt att antingen få pengarna tillbaka (Siba har dock rätt att ta ett åldersavdrag på den summan) eller begära omleverans av produkten (få en ny dator). Men datorn måste alltså totalt vara inne på service 3 ggr (den 3:de för att se att det verkligen är samma fel igen)

Om du ligger på och bråkar kan du säkert få Siba att vara en hel del mer flexibla, speciellt om du skaffar en ny dator hos dom.

Ett sista tips är också att inte nämna att datorn strulat från första början. Du har egentligen 2 månader på dig att reklamera ett fel från det datum du upptäckt det, väntar du längre har du inte ens rätt att få det felet reparerat.

Av Planeto

Verkar finnas spridda meningar om den verkligen klarar 720p, 1080p samt Youtube videos i HD-kvalité. Har själv provat att just spela upp det senare med irriterande hack var 3:de sekund som resultat (äger dock inte en Timeline själv).

Kan någon som äger en timeline med hd 4330 och SU3500 lägga upp vilka klipp de testat samt om det förekom något hackande överhuvudtaget, det skulle uppskattas

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nivv
Hade exakt samma problem med onoff, dock inte med skärmen:

"Onoff har klantat sig rejält i ett supportärende jag hade med dem.

Köpte en Samsung 22" skärm och den fungerade perfekt. Efter ett par månader var det landags hos min granne, så jag bar skärmen till partyt. När jag kommer dit är skärmen helt plötsligt stendöd.

Efter detta åker jag till OnOff (eftersom garantin var kvar). De är hyggliga och skickar iväg skärmen med den felbeskrivning jag gett dom.

Efter en vecka kommer skärmen tillbaka och den fungerar utan problem igen. Dock vill OnOff har 400:- för att skärmen inte var trasig när de fick den. Alltihopa skulle varit gratis om det verkligen hade varit fel på skärmen. Snacka om scam. De fixar ett litet fel, kanske byter en billig komponent men säger ändå att den fungerade när de fick den, då cashar OnOff in den kostnaden. Så jäkla ruttet. Om de hade något vett i skallen hade de väl provat den i butiken innan de skickar iväg den.

Denna lilla incident löste sig genom att gubbstrutten hemma hade kontakter så jag slapp betala något"

Hatar onoff, så jävla kassa i huvet. Kan du inte be dem prova den med en dator de har ståendes och se om den fungerar?

Här har du dock helt fel, dom 400:- går direkt till service-verkstaden (oftast Infocare, en extern firma som i stort sett alla elektronik-handlare använder sig av).

Det absolut enklaste är att återskapa felet för dom i butiken så att de ser felet på skärmen själva. Om de ser det har du självklart rätt att få tillbaka dom 400 kronor i serviceavgift och du kan alt. prova att kräva att få skärmen utbytt direkt (då den totala reparationstiden kommer närma sig 7 veckor) eller alt. få en låneskärm.

Lyckas du inte återskapa felet så har de helt rätt att kräva dig på de 400 kronorna, tyvärr.

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tannat
Du skall inte betala mer för ett kort med lite högre minneshastighet/GPU frekvens. Ett radeon 1GB kan du få tag på för ca 2000:-

dvi-hdmi ger lika bra bild. Dessutom får du ut ljudet via den dvi som radeon använder

Halvsnor tråden lite.

Har alltid fått för mig att DVI inte klarar att skicka en ljudsignal? Misstror dig inte, men skulle gärna vilja veta mer om det (en snabb google gav inget)

Av Planeto

Bra att du pratar om att polisanmäla honom för att sedan hänga ut honom som en brottsling på internet med adress och allt

Jag håller med om han skött hela säljet riktigt osnyggt, men du måste vara en säljares mardröm och ett tips är att du håller dig borta från allt vad tradera heter och tar med dina föräldrar till El-giganten nästa gång istället.

Hoppas allt löser sig i slutändan dock.

Av Planeto

Var det något fel på nätagget jag valt eller håller Corsairs bara högre kvalité?

Hörde mig för och flera sa samma sak som du, så jag uppdaterade vagnen.

Något mer innan jag lägger beställningen?

Av Planeto

Sista koll - Speldator 13 000

Efter en del velande har jag kommit fram till det här paketet.

Datorn skall främst användas till spelande, men även enkel videoredigering och jag kommer inte klocka över huvudtaget.

Dom komponenter jag är osäker på är för tillfället Moderkortet och Nätaggregatet. Ni får gärna föreslå andra val på alla olika delar men en hyffsad motivering skulle vara uppskattad.

Jag vill gärna beställa allting från samma butik.

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Cart=570-46766

Av Planeto

Ungefär ett exakt sådant paket jag tittat på själv. Var bara osäker på vilket moderkort jag skulle ta men det löste ni precis ^^ Blir nog ett P182 chassi istället för Lian li dock..

Aja, ville bara säga att paketet ser sjukt nice ut och kolla om nån kan tänkas ha några invändningar emot det? Räcker t.ex. fläkten du får med processorn om du inte har några planer på att överklocka? Annan fråga är om märket på 4870x2 spelar någon större roll kvalitetsmässigt?

Förlåt om jag snor tråden, men det gäller trots allt exakt samma komponenter

Av Planeto

Har tittat en hel del på båda två och jag måste säga att F86 känns grymt mycket bättre och då de ligger hyfsat nära varandra i pris för tillfället skulle jag själv gå på en F86. Det enda den fått kritik för är dess lite halvsunkiga 100hz teknik, nåt jag inte direkt märkt själv.

Med det sagt så är M87 inte ett dåligt köp

Av Planeto

20" eller 22" Samsung 206bw eller HP2207? Skärm för Laptop.

edit*

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
hmm tror man kan köra externa skärmar i högre upplösning är vad laptop skärmen stödjer

Kan man ju absolut göra, men om jag förstått rätt så blir prestandan i spel rätt lidande på upplösningar högre än 1440x900 och att köra 1200x800 på en 22 tummare känns lite.. dåligt? ~_^

Nu börjar vi iofs komma lite offtopic från XPS1530, men aja

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av herrstollo
Har samma problem på min, löste det med HDMI till DVI istället. Men har du inte DVI så är det ju tråkigt. Testa dra ur strömsladden till datorn, flimmrar det mer för dig då?

Ska testa en HDMI->Dvi convert grej då på en DVI skärm för att se om det blir bättre Funkar det så blir det väl 226 BW eller HP w2207 (om inte 22 tum känns för stort i 1440x900 upplösning)

Tack så mycket för hjälpen herstollo!

Av Planeto

Upptäckte precis något smått oroande :-/

Jag provade att koppla in en HP w1907 igår, skärmen har bara VGA. På skrivbordet såg allt helt ok ut, men när jag startade cod4 så flimmrade svarta ytor enormt mycket. Samma sak i WoW och man kan urskilja flimmer på lite mörkare ytor i både bilder och filmer.

Trodde det var fel på skärmen och provade därför 2 andra (1 VGA-DVI och en annan med bara VGA) men icke, samma flimmer på båda två.

Är detta ett känt fenomen på XPS1530? Letade runt lite men hittade inget.

Av Planeto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alukurd
gött, skulle vi kunna få veta lite mer om din laptop.
vet du var den var byggd? polen eller irland? samt vilken upplösning, vilken färg osv

Absolut, skrev det förra inlägget lite hastigt

Specs:

1440x900 skärm
T7500 Processor
2 gb minne
160 gb 7200 rpm hdd.
8600m GT
Wireless N kortet.
Blått chassi.

Beställe den 30:de januari och den leverades som sagt den 19:de. Var den byggdes har jag ingen aning om

Har provspelat, COD4, WoW och C&C3 hittills, och det flyter på bra (CoD4 i 1200x800 på medium/high, C&C och WoW på högsta inställningar)

Tänkte samtidigt passa på att slänga in en fråga:

Jag funderar på att köpa en bra lös 19-tums skärm som jag kan använda till laptopen hemma. Har tittat lite på HP w1907 men jag skulle gärna se att skärmen har DVI. Skall användas till en del spelande, filmtittade samt surfande. Nåt speciellt jag ska tänka på när jag just köper till en lap?

Av Planeto

Fick min XPS för 2 dagar sen och det blev en LG skärm (för de som är intresserade ~_^)

Är grymt nöjd med det lilla jag hunnit se hittills.

Av Planeto

Hejsan! Jag är ganska grovt sugen på en XPS M1530 och har suttit och skummat igenom tråden. Jag har bara ett par korta frågor då jag inte är sådär superhet på datorer i allmänhet:

1) Hur är 1680x1050 skärmen mot 1440x900 skärmen för spelande? Kan man köra så höga upplösningar utan att prestandan blir ospelbar i t.ex. Bioshock, C&C3 och Hellgate London. Är det värt 1000 spänn extra?

2) Jag har sett lite bilder på att 9 cells batteriet är en del större än 6 cells och att datorn väger en del mer, men inga exakta siffror. Om någon har ett 9 cells batteri och skulle vilja ladda upp en bild med datorn i profil skulle jag vara oerhört tacksam

Om frågorna har blivit besvarade tidigare ber jag om ursäkt!