Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
30 Days of Night - http://www.imdb.com/title/tt0389722/

Jag ogillar vampyrfilmer, men den här rullen var faktiskt riktigt bra. Riktigt välgjord och spännande. Och grymt ljud, om jag inte minns fel. Hands down den bästa vampyrfilmen jag har sett.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Jag hade också föredragit oanvända glasögon, särskilt när biljetten kostar 150kr, men de vi fick var rätt flottiga så så länge de inte häller frityrolja över dem på fabriken så var det inte första vändan framför bioduken för de glasögonen.

Jag ifrågasätter inte att du fick använda glasögon, men att det "överhuvudtaget inte finns någon anledning till att återvinna istället för att återanvända". Texten jag citerade.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Det är helt orimligt, finns ju överhuvudtaget ingen anledning till att göra så.

Hygien? Det faktum att vissa tycker att det är obehagligt att ta något på ansiktet som någon okänd människa har haft på sig?

Jag har inte bakteriefobi, men föredrar definitivt ett par oanvända glasögon, även om jag så var tvungen att betala ett par kronor extra för det.

Av s.c.s.i.

Frucci på Gizmodo sammanfattar det rätt bra;
http://i.gizmodo.com/5458382/8-things-that-suck-about-the-ipa...

Jag ser verkligen inget användningsområde för den annat än att låta den ligga på kaffebordet vid soffan, för stunderna när man vill surfa lite men inte orkar gå fram till datorn. (Till detta använder jag nu min iPhone)

Läsa böcker på en bakgrundsbelyst lcd-skärm? Skriva längre texter på ett OSD-tangentbord? Kom igen.

Edit: Dessutom ser den ärligt talat ut som en billig fotoram, i.o.m. den breda ramen runt skärmen. Tar man bort home-knappen så skriker designen DMTech.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Jag var bara tvungen efter att själv ha fått på rättstavningspälsen ovan.
Beklagar att det råkade vara du som kommaterade skojigt först.

Det är ju också lite av ett fenomen; bara för att man bryr sig om språket och anser att korrekt skriftspråk är viktigt, så antas man anse sig själv som en ofelbar expert.

Nu menar jag inte att du var ute efter att "sätta mig på plats", men det är ju inte direkt ovanligt att folk blir provocerade och letar med lupp efter fel att sätta dit "språkexperten" med.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Man skriver aldrig "och" direkt efter ett kommatecken.

Sant.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Och angeånde reaktioner på felstavade ord. Ja, det där händer mig ständigt. Jag stavar t.ex. fortfarande fel på cencur och är osäker på hur jag gör när jag ska lägga in ett bindestreck efter kalle anka för att bilda kalle anka-julafton för att nämna något. Blir ständigt påmind. Det blir tråkigt jobbigt när man får tillbaka något arbete med röda bläckiga påminnelser om att "DET STAVLAS INTE SÅ". Det går åt extra tid åt sådana småfel och det ser allmänt mindre proffsigt ut då det drar uppmärksamheten från det väsentliga.
Ibland önskar jag att vi talade i maskinkod.

Är detta verkligen ett reellt problem? Det är ju inte direkt svårt att undvika stavfel (särskrivning lite svårare dock) idag. Du har rättstavning i ordbehandlaren och t.o.m. i webläsaren. Det handlar ju bara om att ta sig tid till att se över den.

Du är ju dessutom medveten om din osäkerhet på vissa ord. Hur svårt är det då att kolla upp dem innan de används?

Jag själv (och knappast många andra heller) hakar inte upp mig på enstaka stav- och grammatikfel, men kan störa mig rejält på ständigt återkommande sådana, och jag ser det verkligen som tjurskalligt att försöka försvara dessa återkommande fel, istället för att bara ta åt sig. Det går inte att försvara konstanta felstavningar med de verktyg vi har idag.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Allt jag fruktar är en överstående som blir knäpp på småsaker som vertikal särskrivning. Tänk dig själv att få skäll för att man stavat diletant fel i en annars utmärkt uppsats.

Btw.
Vad har amatörer med det hela att göra? Jag har träffat en antal autodidakta pedagoger som skulle ta till sig titeln med glädje.

Om du konstant stavar ordet dilettant fel, eftersom du tycker att din felstavning "ser bättre ut" än ordets egentliga stavning, så hoppas jag verkligen att du möter en viss reaktion över det.
Eller försöker du nu få det hela att handla om enstaka - omedvetna - stavfel, så som din ironiska felstavning ovan?

Edit: Vill du verkligen diskutera ordets (dilettant) ursprungliga betydelse jämte dess nuvarande vardagliga användningsområde, eller bara påvisa att du minsann vet vad det egentligen betyder?

Av s.c.s.i.

The Men Who Stare at Goats - 5/10 (aka "meh")

Stundtals humoristisk, men huvudsakligen tråkig rulle. Hyfsade skådespelarinsatser och en småintressant handling är vad som räddar den från ett lägre betyg.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Skyltar med namn där ett ord står över ett annat räknas som en ok typ av särskrivning.

Vadå "räknas som en ok typ av särskrivning"? Av vem då, reklambyråerna?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Djeez, hade jag haft dig som lärare hade jag varit orolig över hur mina rapporter och uppsatser såg ut, men nu har jag istället råd att skratta oförskämt åt dig och bara försöka lämna över det med ett "pfft!".

Så din lärare tyckte att du skulle hålla dig till vad du själv tyckte verkade vara lättläst, snarare än att följa språkregler?

I sådant fall är din lärare en dilettant.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
[...]
Varför? Jo, därför att varje landsting beslutar själv om hur journalsystemet/datorsystemen ska se ut. Det kan göra att en person som flyttar från ett landsting till ett annat kan få problem med just journalerna då läkaren på de olika sjukhusen oftast inte kan se varandras journaler. Dock så går det rykten om planer om att detta ska fixas till så att de olika systemen åtminstone är kompatibla med varandra.
[...]

Tack för den utförliga förklaringen, CSM101!

Det du beskriver låter ju helt ofattbart, man tror ju knappt att det är möjligt idag. Det är tragiskt att journalsystemet på 70-talet i t.ex. f.d. Jugoslavien, där sjukhusen och läkare postade pappersjournaler till varandra, fungerade bättre än det gör i dagens moderna samhälle.

Men tyvärr är det ju precis vad man (eller i alla fall jag) förväntar sig av vår sjukvård idag.

Av s.c.s.i.

Finns sjukvårdshistorik överhuvudtaget i Sverige?

Senast för ett par veckor sedan var jag i kontakt med en läkare, som (tyvärr inte alls till min förvåning) inte hade någon aning om min sjukvårdshistorik. Han visste varken när och vilken medicin jag fick utskriven, utan jag fick således chansa vilt gällande vilken dosering och av vad, jag fick för ett flertal år sedan. Jag hade häromdagen uppföljning via telefon med samma läkare, som t.o.m. då var osäker på vilken dos jag fick, och när jag började ta den.

Hade även exakt samma upplevelse gången innan det, och även gången innan den. Det verkar inte finnas något system, personlig (digital, får man hoppas) journal, där medicinering m.m. förs in, utan patienten förväntas hålla koll på allt sådant.
Visst skulle man kunna skylla detta på en dålig läkare, men ALLA jag har diskuterat detta med upplevde exakt samma sak. Läkarna har inte den blekaste om ens sjukvårdshistorik. Nu är jag ju inte direkt en frekvent besökare på sjukhus, men det är ju lika förbluffande varje gång, när en läkare ställer frågor om historik som man antar att de borde ha svart på vitt.

Det lokala videoteket håller koll på vad jag hyr, så att deras datorsystem kan föreslå vilka filmer jag förmodligen kommer att gilla, men potentiellt livsförändrande medicinering får man gott hålla koll på själv, och läkarna tar ens uppenbara gissningar som fakta.

Är jag bara naiv som tycker att sjukvården borde hålla koll på detta, och bör börja med att skriva ner allt som händer i samband med kontakt med den svenska sjukvården?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
April Bowlby
http://www1.pictures.gi.zimbio.com/TV+Guide+4th+Annual+Emmy+P...

Yawza!

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Daniel
Det är inget löjligt. Barnet har rätt att bli försörjd tills det är vuxet nog att sköta den delen. Utifrån detta är det inga konstigheter att barnets far rimligtvis då har skyldigheten att försörja barnet.

Att sen inte farsan alltid planerat att få barn ändrar inte hans skyldigheter gentemot sitt barn.

Jag förstår inte hur ditt inlägg är ett svar på mitt påstående att en sprucken kondom inte är ett aktivt val att skaffa barn. Vad en mans skyldighet är, när han väl blir en far, är ju lagstadgat, och nog inget du behöver sammanfatta och påpeka.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mangemani
jag som kör mycket hård och intensiv styrketräning i typ 2½ timme varje dag följt utav motion i 30-60 min på kvällen kommer som högst upp i drygt 1500 kcal om dagen(vardagliga sysslor inräknade).

Huh? Menar du alltså 1500 kcal utöver de normala 2500-3000 kcal som en fullvuxen man i genomsitt gör av med per dag, vid vardaglig aktivitet?

Edit: från wikipedia:
"En vuxen människa förbränner vid vila ca 1500 kcal/dygn, vid normala aktiviteter vanligen ca 2000 - 3000 kcal/dygn."

Med dina "2½ timme intensiv styrketräning varje dag följt utav motion i 30-60 min på kvällen" (vilket jag tycker låter smått absurt) borde du ju göra av minst 3500 kcal per dygn.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av warfaren
"Anything that requires an internet connection cannot be used when you have a Console Ban. The Console Ban is placed on the Xbox itself, and the ban is from Xbox Live. You can still play games, get achievements, play system link, watch movies, play music via Windows Media Player, ect. Basically anything you can do without an active internet connection."

System Link är dock inte LAN.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Oja! Gjorde det så sent som för två veckor sedan med fem andra boxar

Perfekt, tackar!

Edit: Ser nu att System Link visst kan vara detsamma som LAN. Sorry warfaren!

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ingemansson
Bara jag som finner detta väldigt roligt? "Under bilden på Theresé tillsammans med dottern Ängla, 5 månader, stod det ”Mammas lilla leksak”."

Smaklöst, men ack så roligt!

Av s.c.s.i.

Kan någon konfirmera att det verkligen går att köra multiplayer via LAN även på bannade konsoler? Lyckas inte googla fram så mycket info om detta.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
http://lmgtfy.com/?q=Utpressning&l=1

Och för er andra som gillar att gissa istället för att söka, det är ju bara att klicka på första referenslänken på wiki så ska ni se att allt står där...

http://lmgtfy.com/?q=http%3A%2F%2Fwww.sweclockers.com%2Fforum...