Under ett föredrag i slutet av oktober meddelade Apples vd Steve Jobs att företaget jobbar på flera nyheter för lansering under 2011. Bland dessa nämndes programvarubutiken App Store för standardversionen av OS X, och en lansering inom 90 dagar utlovades. Apple hoppas att fler utvecklare ska bygga program för företaget system genom att en enkel och effektiv distributionskanal erbjuds, en strategi som fungerat väl för Iphone och Ipad.

Screen shot 2011-01-06 at 4.16.39 PM.png

Nu har det blivit dags, och den färska butiken rullas ut för fullt till användare världen över. I sortimentet finns redan en uppsjö titlar, bland annat omåttligt populära Angry Birds med en prislapp på strax under 40 kronor. Programmen installeras och uppdateras automatiskt, och all handel sker genom användarens Itunes-konto.

App Store för Mac ingår i version 10.6.6 av Mac OS X, vilken laddas ner genom operativsystemets inbyggda uppdateringsverktyg. Andra förändringar inkluderar både bugg- och säkerhetsfixar, en uppdatering är med andra ord i högsta grad rekommenderad även utan intresse för App Store.