12.jpg

Bland företag är ordentliga säkerhetskopior en viktig grundpelare i en fungerande IT-miljö. När det kommer till hemanvändare är läget inte lika glasklart. Många inser inte värdet av de gamla filerna förrän katastrofen är ett faktum.

Avsändaren Larssan har blivit av med arkivet och efterlyser nu lämpliga lösningar på backupsystem för hemmet. Vad passar då bättre än att be SweClockers medlemmar om hjälp.

Hej!

Har precis råkat ut för en diskkrasch och nästan allt viktigt jag samlat på mig de senaste tio åren försvann 200 GB+ bilder från digitalkameran, filmer, gamla skolarbeten, anteckningar och mycket mer. Suger som f*n!

Som Captain Hindsight fattar jag att jag måste fixa ordentlig backup men vet inte riktigt vad jag ska välja. Jag har ca. 5 TB totalt i två burkar och jag skulle behöva ett par terabyte ordentligt säkerhetskopierat med "skottsäker" metod som är så automatisk som bara möjligt.

Vad kan ni tipsa om och vad kör ni själva? Det vore kul att få lite bra exempel på hårdvara och program så jag vet vad det finns att välja mellan. Det får kosta pengar bara det fungerar!

Tack o hej!
/ Larssan