Noctuas projekt för fläktar med aktiv brusreducering är en riktig långkörare. Konceptet demonstrerades redan 2012, och under 2013 visade företaget upp en mer polerad prototyp. På Computex 2014 berättade Noctua att säljstarten var nära, och att fläktarna skulle vara redo för produktion lagom till årsskiftet.

Nu meddelar företaget dock att projektet försenas ytterligare. Dels har kretskortet för kontroll av själva brusreduceringen tagit längre tid än väntat att krympa till rätt storlek, dels vill företaget basera konceptet på nyutvecklade fläktar som väntas bli klara mot slutet av året.

Den sistnämnda punkten är enligt Noctua huvudanledningen till förseningen. Företaget vill inte bygga de förhållandevis påkostade modellerna med aktiv brusreducering på förra generationens fläktdesign, utan håller hellre på lanseringen ytterligare en tid.

Noctuas förhoppning är att ha produktionsredo exemplar lagom till Computex 2016. Företaget vill dock inte längre sätta några fasta tidsramar, utan lämnar dörren öppen för en betydligt senare lansering.

► Läs alla artiklar från #computex-2015