Den som varken vill ha lackad plåt eller borstad aluminium kan alltid skaffa en datorlåda av härdat glas. Taiwanesiska In Win använder det påkostade materialet i en uppsjö olika chassin, inte enbart till den ultralyxiga Tòu utan även i lägre prissatta serier. Nu tillkommer ytterligare en glasbeklädd modell.

Specifikationer: In Win 805

Nykomlingen In Win 805 är ett miditower med stomme av aluminium. Höger och vänster sidopanel täcks av tre millimeter tjockt härdat glas, likaså en stor del av frontpanelen. Som extra krydda syns ett hexagonformat mönster i fronten, belyst logotyp och anslutningspanel i tre olika färgval: svart, röd och guld.

Det ovanligt öppna innandömet ger plats för sex lagringsenheter, däribland två 3,5"- alternativt 2,5"-enheter i avtagbara slädar. På kylningsfronten återfinns sammanlagt fem fläktplatser på 120 och 140 millimeter. I ovandelen går det även att montera en radiator på upp till 280 millimeter.

Ett annat huvudnummer är In Win integrerar en kontakt för den nya vändbara USB 3.1 Type-C, utöver traditionella USB 2.0, USB 3.0 samt mikrofon och hörlurar. Slutligen noteras att det finns plats för grafikkort och processorkylare på upp till 320 respektive 156 millimeter.

In Win 805 ska dyka upp på butikshyllorna i slutet av september till det rekommenderade priset 180 euro, motsvarande cirka 1 700 kronor.