Störst, bäst och vackrast är ett tema som återkommer varje år redaktionen besöker tv-jättarnas montrar på CES, och denna upplaga av mässan är det koreanska Samsung som tar hem vinsten i kategorin "störst". I en välbesökt hörna i företagets bås återfinns nämligen en LCD-baserad tv på smått ofattbara 170-tum enligt företagets koncept SUHD.

En närmare inspektion av själva tv:n avslöjar dock att det inte rör sig om en enskild skärmpanel, utan snarare flera små som pusslats ihop. I praktiken rör det sig om en teknikdemonstration för företagets framsteg inom helt kantlösa paneler, där dessa kan monteras ihop och presentera en nästintill sömlös upplevelse.

Faktum är att det vid normalt tittavstånd är nästintill omöjligt att se skarvarna mellan panelerna, och det är först vi väldigt nära granskning som dessa blir uppenbara. Samsung hoppas därför kunna använda konceptet för att bygga enorma skärmväggar med oslagbar upplösning och färgåtergivning i framtiden.

Den som hoppades kunna plocka hem en komplett mastodont-tv till vardagsrummet kommer därför bli besviken, om nu inte Samsung får för sig att göra en IKEA och börja sälja paneler i byggsats.

► Läs alla artiklar från #ces-2016