Den amerikanska tillverkaren Corsair har gjort sig känd för såväl minnesmoduler med flashiga kylflänsar som kylare och kringutrustning. Hydro-serien med vattenkylare har varit särskilt populär hos många entusiaster, varpå modellserien uppdateras friskt.

untitled-6.png
untitled-2.jpg

Senast ut att presenteras är 240 mm-kylaren Corsair H100i Pro, där den stora nyheten är semi-passiv drift för fläktarna. Tekniken är vanlig bland nätaggregat i premiumsegmentet, men har även börjat hitta in i andra produktkategorier. Nämnvärt är att vattenkylare i vila ofta dras med pumpljud, något som inte påverkas av att fläktarna stängs av.

När temperaturen går upp slås dock fläktarna på igen av den integrerade fläktkontrollern, varpå de två 120 mm-fläktarna snurrar i mellan 400 och 2 400 RPM beroende på temperatur. Det integrerade pump- och kylblockshuset bestyckas därutöver med RGB-belysning.

För att styra Corsair H100i Pro finns mjukvaran Icue, vilken kontrollerar såväl belysning som fläktkurva och pumphastighet. Något lanseringsdatum för Sverige finns inte än, men priset väntas landa på 129 euro, vilket bör motsvara drygt 1 300 kronor när den letar sig till svenska marknaden.