Tidigare i vår avtäckte spelutvecklaren Crytek ett teknikdemo som visade ray tracing-beräknad rendering på ett Radeon RX Vega 56. Den stora nyheten med detta demo var att att det är hårdvaruagnostiskt, det vill säga att det inte kräver att grafikkortet är utrustat med hårdvarustöd för beräkning av ray tracing.

NeonNoir_cover.jpg
NeonNoir_logo.jpg

Företaget meddelade då att detta demo skulle göras tillgängligt tillsammans med funktion för prestandamätning senare under åren, vilket nu finns på plats. På marknadsplatsen för spelmotorn Cryengine kan besökare kostnadsfritt ladda ner teknikdemon och testköra den på valfri hårdvara, och använda det inbyggda verktyget för prestandamätning.

Rekommenderade systemkrav för Neon Noir:

Komponent

Rekommendation

Processor

AMD Ryzen 5 2500X
Intel Core i7-8700

Grafikkort

AMD Radeon RX Vega 56 8 GB
Nvidia Geforce GTX 1070 8 GB

Primärminne

16 GB

Operativsystem

Windows 10 64-bit

Grafikgränssnitt

DirectX 11

Crytek meddelar att ray tracing-stödet i Neon Noir kommer göras tillgänglig till utvecklare som en del av spelmotorn Cryengine under år 2020. När detta sker specificeras inte, men kommer sannolikt ske när Cryengine 5.7 lanseras med stöd för gränssnitten DirectX 12 och Vulkan.

Att Neon Noir stöder ray tracing på grafikkort utan hårdvarubaserat stöd för tekniken är något av en begynnande trend, då spelet World of Tanks nyligen lade till stöd för tekniken med ett tillhörande demo vid namn Encore RT. Den som vill ladda ner och prestandamäta med Neon Noir kan ladda ned detta från Cryengine-marknadsplatsen.

Har du testkört Neon Noir på din rigg? Dela med dig av ditt resultat och vilka komponenter det gäller i kommentarerna!