Första tanken som slår en när Razer nämns är givetvis kringutrustning, kanske lite mer specifikt med produktserierna Mamba, Deathadder eller kanske Diamondback. Därför höjs ögonbrynen något när bolaget visar upp ett datorchassi på årets CES-mässa, men i vanlig ordning när det gäller Razer är det ingen vanlig låda.

Razer-Tomahawk-10.jpg
Razer-Tomahawk-2.jpg

Chassit som går under namnet Tomahawk N1 är baserat och byggt runt Intels Ghost Canyon. Processorn som sitter i modulen är en Core i9-9980HK, vilket är en modell för bärbara datorer. Eftersom det handlar om en modul med alla nödvändiga komponenter installerade går det att byta ut modulen till en mer kraftfull variant när en sådan blir tillgänglig.

Valet av grafikkort är upp till användaren själv, och det som användes som demonstation på plats var ett Geforce RTX 2080 av referensdesign. Exakt hur stora grafikkort som går att montera i Tomahawk N1 avslöjas inte, men det ska vara möjligt att få välja fritt så länge som kortet faktiskt får plats.

Razer-Tomahawk-11.jpg
Razer-Tomahawk-3.jpg
Razer-Tomahawk-8.jpg

Tanken med Tomahawk N1 och Ghost Canyon i allmänhet är uppgraderingsmöjligheterna som kombinationen med modulsystemet ger, och det spåret fortsätter för samtliga komponenter. Det gäller exempelvis även lagringsenheten, som sitter på det lilla kretskortet, som alla delar kopplas in i för att kunna prata med varandra.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Razer siktar på att lansera Tomahawk N1 under årets första halva, men har inget spikat pris i dagsläget.