Ett stort antal spelare med en bred vapenarsenal fördelad över stora banor har de senaste åren varit ett framgångsrecept inom spelbranschen. Spelgenren kallas battle royale, baseras på en film med samma namn, och innebär att en spelare ska stå som ensam överlevare för att vinna.

Epic Games Fortnite har seglat upp och blivit det största spelet i sitt slag, och har därmed puttat ned Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) från battle royale-tronen. Sistnämnda är dock fortsatt populärt och spelas av många, och återfinns exempelvis bland fjolårets mest spelade och köpta titlar hos Steam. Nu får PUBG en uppdatering och bland nyheterna syns kartan Karakin.

222-Karakin_Minimap-1.jpg

Karakin är spelets femte bana och därtill den minsta hittills. Ön har måtten 2 × 2 kilometer och kan jämföras med bjässen Miramar på 8 × 8 kilometer. Den mindre ytan ska innebära ett högre tempo och mer närstrid, som de 64 samtidiga spelarna kan avnjuta i den bergiga och krutosande miljön.

Kartan bjuder på flera olika områden och i mitten av ön tornar ett berglandskap som medför strider på längre avstånd, medan de omkringliggande städerna och underjordiska tunnlarna innebär det motsatta. Karakin kommer även med ett nytt spelelement kallat The Black Zone, som slumpmässigt jämnar byggnader med marken för att hålla spelarna i ständig rörelse.

8-PUBG_PatchNote-2.png

Att ta en genväg till fienden genom golvet eller väggen är möjligt på den nya banan.

9-PUBG_PatchNote-3.png
Pubg.jpg

Hängglidaren kan testas på banorna Erangel och Miramar.

Exklusivt för den nya banan är även sprängämnet Sticky bomb, en explosiv resurs som kan spränga hål i vissa väggar och golv. Avslutningsvis adderas ett fordon till banorna Erangel och Miramar, i form av en motorförsedd hängglidare för två passagerare.

Den uppdaterade versionen finns tillgänglig genom testservrar redan nu, men det är i dagsläget oklart när kartan och övriga nyheter kan testas genom ordinarie servrar.

Spelar du något av de många battle royale-spelen? Kommer du att testa den nya banan? Berätta i kommentarstråden!