Den kinesiska telefonmakaren Oneplus tillämpar ett lanseringsschema där en ny generation telefoner introduceras under våren, följt av uppgraderade varianter av desamma till hösten. Under våren år 2020 introduceras alltså en ny generation telefoner i form av Oneplus 8-serien.

OP8_lineup.jpg

De nya telefonerna väntas avtäckas inom kort, men läckta uppgifter från Pricebaba och tyska tekniksajten Winfuture avslöjar både telefonernas specifikationer och design. Uppsättningen består dels av grundmodellen Oneplus 8 och det mer avancerade syskonet Oneplus 8 Pro.

Båda modellerna bestyckas med en 6,5-tums OLED-panel, där Oneplus 8 Pro väntas få 120 Hz bilduppdatering då företaget själva avtäckt tekniken. Oneplus antyder också i ett Twitter-inlägg att telefonerna får stöd för aktivt skärmläge, så kallad Always-On Display.

Med Oneplus 7T-serien gjorde företaget 90 Hz till standard för samtliga modeller, och detta ser ut att fortsatt vara bilduppdateringen för grundmodellen Oneplus 8. Vidare specifikationer anger systemkretsen Qualcomm Snapdragon 865 vilken backas av 6 GB primärminne i Oneplus 8, och 8 GB i Oneplus 8 Pro. Den interna lagringen kan fås i storlekar om 64 eller 128 GB för båda modeller.

Likt många konkurrenter ligger en stor del av nyheterna i kameradelen, vilket för båda modeller består av tre enheter. Oneplus 8 får en primärkamera på 48 megapixlar och bländaröppningen f/1,8 medan sekundärkameran är en vidvinkelenhet på 16 megapixlar. Telefonens tredje kamera adderar makrofotografi på 2 megapixlar.

Oneplus 8 Pro bestyckas också med tre kameror, där primärkameran når 48 megapixlar och bländaröppning på f/1,78. Den sekundära enheten är en ultravidvinkelkamera på 48 megapixel och 120 graders synfält (FOV). Den tredje kameran är en telefotokamera med 3× optisk zoom, vilken sträcker sig till 30× digital zoom. Båda syskonen tillämpar ett skärmhål för den främre selfiekameran.

Sett till batteriet anges Oneplus 8 Pro få en kapacitet om 4 500 milliamperetimmar, medan uppgifter om Oneplus 8 saknas i skrivande stund. Oneplus introducerar också tre nya färger i form av Glacial Green, Onyx Black och Interstellar Glow.

Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro väntas avtäckas i april månad, och tidigare rapporter anger att budgetalternativet Oneplus 8 Lite lanseras senare i år.

Läs mer om Oneplus: