Nätaggregat i formfaktorn SFX ökar i popularitet och kännetecknas ofta av hög effektivitet utöver ett behändigt yttre som ger plats över till annat i trångbodda byggen. Den absolut populäraste serien, enligt Prisjakt, är Corsair SF, som finns i fem modeller med uteffekter från 450 till 750 watt.

Modellserien är dock inte helt utan sina problem och nu går Corsair ut med en återkallelse av sagda nätaggregat med tillverkningsdatum mellan oktober 2019 och mars 2020. Corsair skriver i ett utlåtande på sitt forum att företaget fått onormalt många reklamationer på SF-serien tillverkade under perioden, till följd av ett produktfel.

Utan att specificera vad felet är på komponentnivå menar Corsair att det kan uppenbara sig redan vid första användningen, eller efter tid. Företaget menar även att inte samtliga enheter kommer drabbas, men väljer trots det att i förebyggande syfte byta ut samtliga potentiellt drabbade enheter.

PSU Label.jpg

Återkallelsen gäller endast nätaggregat i SF-serien, med produktkoderna 194448xx till 201148xx, enligt bilden ovan. Returanmälan skickas till Corsair via företagets supportsidor.