Det är bråda dagar för den som vill hålla sig uppdaterad kring kommande speltitlar, där Sonys maffiga Playstation 5-avtäckande tidigare i veckan sällskapades av ett tjugotal spel. Nu drygas spelnyheterna ut ytterligare genom direktsändningar från både PC Gamer och Guerrilla Collective, där sistnämnda får finbesök av Larian Studios och uppdateringar kring rollspelet Baldur's Gate III.

Nyheterna inleds med en kort filmisk trailer som visar diverse klasser, fiender och en vattenstämpel som avslöjar att det rör sig om pre-alpha-material. Studiochefen Swen Vincke följer presentationsvideon med förklaringar om vad som skett bakom kulisserna de senaste månaderna, men även att titeln blir tillgänglig i Early Access-format i augusti, kanske.

Baldurs Gate III 3.PNG
Baldurs Gate III 2.PNG
Baldurs Gate III 1.PNG
Baldurs Gate III 6.PNG
Baldurs Gate III 5.PNG

Vincke understryker att det är studions mål att stå redo med en tidig utgåva av spelet om cirka två månader, men berättar att utvecklingen har varit svårare den senaste tiden – som så mycket annat på grund av COVID-19. Hemarbetet har försvårat det naturliga arbetsflödet och aktiviteter såsom motion capture likaså, men nu börjar utvecklarna så sakteligen att röra sig tillbaka till arbetsplatsen. Studiochefen är hoppfull och tror att målet kommer att nås.

Innehållet för Early Access är i skrivande stund spikat, men innan den slutliga lanseringen ska utvecklaren finslipa en del detaljer för en ännu bättre slutprodukt. Vincke berättar därtill att spelets utseende, kamerarörelse, stridsmekanismer och berättande sett rejäla lyft sedan den sista smygtitten i slutet av februari, vid Pax East-mässan.

För den som är nyfiken på att se framstegen med egna ögon bjuder Larian Studios in till direktsänd gameplay-session redan torsdag den 18 juni. Det exakta datumet för släpp i Early Access är dock fortsatt okänt.

Kommer du att testa spelet redan i augusti, eller väntar du tålmodigt till slutversionen? Berätta i kommentarstråden!