Utbudet av strömmande film- och tv-tjänster växer alltjämnt och ett av de senaste storbolagen som kastat sig in i kampen om tittarnas gunst är mediejätten Disney. Med tjänsten Disney+ använder bolaget egna varumärken som Star Wars och Marvel som säljargument, där högprofilerade produktioner som Star Wars-serien The Mandalorian tillhör de mest namnkunniga.

Lanseringen av Disney+ i Sverige var ursprungligen satt till sommaren år 2020, vilket då skulle följa lanseringen i USA under den föregående hösten. Tidigare i vår försenades dock lanseringen till hösten, och nu meddelar Disney ett konkret datum. Den som behöver fylla tomrummet efter dubbelt försenade Cyberpunk 2077 i september kan alltså välja att göra det med Star Wars, superhjältar i film- och tv-serieform och klassiska tecknade Disney-filmer.

Spekulanter kan anmäla intresse inför lanseringen. Den 15 september år 2020 öppnar Disney+ dörrarna i Sverige till ett pris om 69 kronor per månad, eller 689 kronor per år.

Blir du en tidig prenumerant på Disney+? Om ja, får en annan tjänst stryka på foten eller adderar du ytterligare en tjänst i uppställningen?