Logitech är en av giganterna när det kommer till kringutrustning som tangentbord och möss. Nyligen visade bolaget prov på större bredd genom ett samarbete med den välrenommerade möbelmakaren Herman Miller, där resultatet från företagsduon är skrivbord, skärmstativ och stolen Embody Chair – en ergonomisk historia med Logitech-blå accentfärg och pris kring 15 000 kronor.

Nu backar Logitech till mer familjära domäner och släpper förra årets Pro X-headset i trådlös skrud. Det nya namnet är Pro X Wireless Lightspeed och precis som med den trådbunda modellen lägger tillverkaren tonvikt vid de 50 millimeter stora högtalarelementen. Även den löstagbara mikrofonen lyfts fram, där ljudet sägs vara signerat Logitechs förvärv Blue Microphones.

Den största posten för produkten är dock dess trådlösa egenskaper. Som väntat använder Logitech den egna tekniken Lightspeed, som används i bolagets trådlösa möss och tangentbord. Signalen ska räcka upp till 13 meter och det uppladdningsbara batteriet lovar 20 timmars användning. Uppladdning görs via USB Type-C-anslutningen på den vänstra kåpan, där även volymkontrollen, mikrofonen samt en knapp för att stänga av mikrofonens ljud är belägna.

1162749_1.jpg

Utseendemässigt är produkten svart med metallglänsande inslag på vardera hörselkåpa och på listan över material syns konstläder, aluminium och stål. De två öronkuddarna innehåller minnesskum och är därtill utbytbara. I paketet medföljer två tygklädda kuddar, för den som inte önskar de förmonterade av konstläder. Medföljer gör också den obligatoriska USB Type-A-anslutna mottagaren.

I pressmeddelandet skriver Logitech att Pro X Wireless blir tillgänglig någon gång i augusti 2020 med riktpris om 199 USD, vilket motsvarar omkring 2 200 kronor inklusive moms. Hos svenska återförsäljare som Komplett, Elgiganten, Inet och Webhallen finns dock produkten listad för en hundralapp mindre, och i det första fallet uppges headsetet finnas i lager.

Använder du ett trådlöst headset? Om så, vilken modell och vad tycker du om den? Berätta i kommentarstråden!