Sagan om Cyberpunk 2077 och dess stulna källkod ser ut att ha nått vägs ände. Ransomware-aktörerna som stod för tillslaget höll enligt IGN sitt löfte och auktionerade ut CD Projekts immateriella tillgångar, där källkoden till speltitlarna Cyberpunk 2077, The Witcher 3 samt Gwent såldes i ett paket. Auktionen blev dock inte speciellt långvarig, då en köpare hittades parallellt med auktionsprocessen.

Vare sig köpare eller summa uppges publikt, men IGN rapporterar om summor i storleksordningen 7 miljoner USD, motsvarande cirka 58 miljoner kronor. Transaktionen ska enligt dark web-övervakningsgruppen KELA ha skett mot löften om att utpressargruppen inte säljer filerna och källkoderna vidare till andra parter – något som väcker spekulation om att köparen kan ha varit självaste CD Projekt Red.

Vem som står bakom attacken är även det höljt i dunkel. IGN lyfter fram Fabian Wosar på Twitter som en expert på ransomware – han slår hål på myten att det rör sig om enstaka aktörer. Wosar menar istället att det med största sannolikhet rör sig om en grupp som går under namnet Hellokitty. Gruppen å sin sida sägs ha varit aktiv sedan november månad 2020 – något som ska vittna om att Cyberpunk-utvecklaren CD Projekt Red inte var en specifik måltavla.

Exakt i vems händer källkoden nu hamnat lär vi inte bli varse i närtid – eller om hackerkollektivet väljer att hedra den påstådda överenskommelsen att inte sälja kod och filer till andra intressenter.