Med våren i antågande är det utöver solljus och grönska dags för tillverkarna i teknikbranschen att sedvanligt anordna en ny uppställning evenemang för årets produktlanseringar. Bland de tidiga ut blir Apple, vars vårevenemang år 2022 äger rum tisdagen den 8 mars.

Likt de senaste årens evenemang är det i digitalt utförande som bolaget slår upp portarna till en livesändning från Apple Park. Årets tema går under den något kryptiska titeln "Peek Performance", sällskapat av den äppelformade loggan med en design liknande en evighetsspegel. Den exakta innebörden är svår att göra annat än spekulera om, även om det antyder att prestanda är i blickfånget.

Bland de säkrare korten som spås dyka upp under evenemanget är en ny generation Iphone SE, Apples mer budgetvänliga telefon med grund i hårdvara från äldre modeller. Sist användes chassi från Iphone 8, vilket tidigare uppgifter menar är aktuellt även den här gången. Den något äldre utsidan uppges däremot sällskapas av ett nyare inre, där systemkretsen A15 Bionic och 5G-stöd väntas ta plats.

Utöver nya telefoner talar flera rapporter för att det är en ny Mac på ingång. Möjligheter inkluderar både kompakta Mac Mini med någon av de kraftfullare systemkretsarna M1 Pro och M1 Max, samt uppdaterad en instegsmodell av bärbara Macbook Pro i 13-tumsformat. Därtill talas även om fokus på 5G och en ny uppställning Ipad Air.

Avslutningsvis är det möjligt att Apple också lägger tonvikten vid evenemangets "Peek"-del, där bolagets omsusade AR-headset är en kandidat. I företagets sortiment finns den påkostade Pro Display XDR-skärmen, som vid lanseringen år 2019 fick minst lika mycket publicitet för det dyra stativet som för den kompetenta panelen. Rykten talar för en ny skärmmodell i sinom tid, rimligtvis innan eller i samband med att fler stationära Mac-datorer ser dagens ljus.

Evenemanget går av stapeln tisdagen den 8 mars klockan 19:00 svensk tid och finns att se på Youtube, Apples webbplats samt genom applikationen Apple TV.

Vad tror du Apple menar med "Peek Performance"? Dela med dig i forumet!