#apple

11

Apple Ipad Air med 5G och ny Iphone SE kan lanseras våren 2022

När Apples Ipad uppdaterades blev en modell utan 5G. Det ska åtgärdas med en ny Ipad Air, som även får sällskap av tredje generationens Iphone SE.

64

Apples AR-headset kan kosta 18 000 kronor

Apples satsning på AR och VR väntas bli en dyr sådan och tros utöver tilltagen prislapp utrustas med systemkretsen M1 Pro eller motsvarande.

28

TSMC bygger fabrik exklusivt för Intel

Processorjätten får en egen produktionslinje och specialanpassad 3-nanometersteknik, som skiljer från Apples dito hos TSMC.

125

Europeiska teleoperatörer vill stoppa Apples funktion för anonymt surfande

Apples Private Relay tillåter Iphone-användare att surfa mer anonymt i Safari och teleoperatörer är oroliga över förlorad åtkomst till data.

21

Svenskar får vänta veckor på Apples nya Macbook Pro

En majoritet av de nya Macbook Pro-modellerna med M1 Pro och M1 Max har väntetider som sträcker sig en bit in i februari.

49

Brand hos ASML påverkar tillverkning av 7 nanometer och nedåt

Efter att ha utvärderat fabriksbranden står det klart att utrustning för världens mest avancerade tillverkning av kretsar påverkas negativt.

26

"Apple M2 marginellt snabbare än M1"

Med nästa Macbook Air väntas generation två av Apples egenbakade processorer lanseras, men ökningen i prestanda uppges bli marginell.

81

Apple stämmer Ericsson för dyra licensavgifter

Apple anser att det svenska telekombolaget begär orimligt höga avgifter för sina 5G-patent, som används i bland annat Iphone.

12

Taiwanesiska datortillverkare överväger bygga fabriker i Europa

Politiska spänningar, skattelättnader, strömavbrott och ökade arbetskostnader i Kina får datortillverkare att rikta blickarna västerut.

17

Apple ska tillverka 5G-kretsar hos TSMC

Elektronikjätten knyter allt närmre band med TSMC, som förutom A-systemkretsarna även ska tillverka Apples modemkretsar.

20

Qualcomms exklusivitetsavtal för Windows on ARM på väg löpa ut

Snart kan det komma att bli möjligt att köra Windows på Apples M1-processorer. Samtidigt visar Samsung och Mediatek intresse för operativsystemet.

31

Duckduckgo blockerar spårningsförsök på Android

En ny funktion i bolagets applikation till Android blockerar tredjepartsspårning och är snarlikt Apples spårningsskydd i IOS.

39

Apple dumpar Qualcomm till förmån för egna 5G-kretsar 2023

Qualcomm går öppet ut med att de förlorar Apple som storkund för modemkretsar. Det mesta pekar mot att Apple har en egen lösning på gång.

25

AMD väntas växa med 65 procent år 2021

I kretsbristens spår går halvledarindustrin som tåget. För helåret 2021 spås AMD, Mediatek, Nvidia och Qualcomm öka omsättningen med över 50 procent.

44

Apple börjar sälja reservdelar

Användare som känner sig bekväma med att reparera sina enheter får från nästa år möjligheten att beställa reservdelar direkt från Apple.