LG:s paneldivision LG Display utvecklar och tillverkar paneler som används i TV-apparater och monitorer från flera olika tillverkare. Specifikt ligger företaget i framkant när det kommer till produktion av OLED-paneler i flera olika storlekar, bland annat TV-paneler i storlekar från 42 till 97 tum, men paneltillverkarna verkar ha OLED-paneler i fler storlekar på ingång.

Kang Won-seok, vice VD för LG Display, avslöjade nyligen planer att erbjuda OLED-paneler i mindre storlekar i samband med ett event anordnat av Korea Display Industry Association. Under talet berättade Kang att i samband med pandemin har efterfrågan för skärmar ökat ordentligt och att en panel med storleken 20 tum skulle vara optimal för att mätta skärm-hungern runt om i världen.

Specifikt när panelen ska visas upp är för tillfället okänt, men ska innan årets slut vara redo att levereras till tillverkare. Det är också okänt i vilka typer av enheter OLED-panelen kommer dyka upp, men någon mindre datorskärm eller TV-apparat vore inte helt oväntat.

Utöver en mindre OLED-panel jobbar LG Display på andra OLED-paneler som kan vara av intresse i framtiden, bland annat paneler för Mixed Reality-enheter, transparent OLED på 77 tum samt böjbara OLED-paneler vars kurvatur kan justeras beroende på behov.

Hur liten OLED-panel vill du ha?

Källa: The Elec