#oled

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Sponsras av LG
15

Testpilot: LG Ultragear 48GQ900 – äntligen en renodlad OLED-spelskärm på 48 tum

LG har förstått att vi PC-spelare gillar OLED och gör äntligen en renodlad skrivbordsvariant med 48-tums OLED-panel, något som vanligtvis huserar i deras TV-modeller.

Sponsras av Elgiganten
63

TV-guiden 2022/23 del 2: Vilken TV till vad?

Ljust rum, film och TV-serier i mörkt rum, spel eller sport? Guidens andra del går igenom kraven som ställs på en TV för att det ska fungera som bäst

Sponsras av LG
28

Testpilot: LG OLED Flex 42LX3 – TV:n som svänger

Eller: Hur Nissling slutade ängslas och lärde sig älska krökta skärmar. Det är dags att ta en titt på något så ovanligt som en böjbar OLED för skrivbordet.

144

LG tar OLED till spelskärm i 27-tumsformat

Nu stegar LG in på skärmmarknaden med OLED i ett format som många längtar efter. Med det följer hög uppdateringsfrekvens, rimlig upplösning och halvfet prislapp.

Sponsras av Elgiganten
192

TV-guiden 2022/23 del 1: Alla TV-apparater

Lagom till Black Friday bjuder Thomas Ytterberg på årets upplaga av den stora TV-guiden och ger allt som behövs för att navigera i den snåriga modell-djungeln.

68

LG uppges satsa på OLED till datorskärmar

Till slutet av året ska LG växla upp satsningen på mindre TV-apparater och datorskärmar med OLED i storlekarna 27 respektive 32 tum.

66

LG visar böjbara 42-tummaren OLED Flex

LG kontrar Corsairs böjbara OLED-skärm med egna varianten OLED Flex LX3 på 42 tum som låter användaren kontrollera krökningen med inbyggda motorer.

87

Asus OLED-skärmar lanseras och får svenskt pris – 17 990 kronor för 42-tummaren

De OLED-baserade gamingskärmarna i ROG Swift-serien erbjuds i storlekarna 42 samt 48 tum och landar snart i butik.

74

Corsair avtäcker Xeneon Flex – böjbar gamingskärm på 45 tum med OLED-panel

I samarbete med LG Display avtäcker Corsair sin senaste gamingskärm, vilken baseras kring en ultrabred OLED-panel som kan böjas vid behov.

74

LG Display vill krympa OLED-monitor till 20 tum

LG Display vill göra OLED-paneler tillgängliga i ännu fler storlekar och planerar att visa upp en OLED på 20 tum innan årets slut.

17

OLED-paneler upp till 95 tum från BOE

Kinabaserade BOE har tidigare försett Apple med OLED-paneler och ser nu ut att sällskapa LG och Samsung vad det gäller paneler för TV.

33

Emagine Steamboat är pytteliten OLED med 4K-upplösning

Emagines högupplösta microdisplay "Steamboat" kan ha kopplingar till Valve och antyds vara aktuell för framtidens VR-headset.

20

Razer blir först ut med OLED i 240 Hz

Razer slår på stora trumman med senaste upplagan av Blade 15 och utrustar den bärbara modellen med OLED-panel som klarar upp till 240 Hz.

17

Asus breddar skärmutbudet med Proart i 32:9-format

Asus satsar på kreativa användares behov med ultrabreda Proart. Till skillnad från andra ultrabreda skärmar är den däremot inte särskilt ultrahög.

59

Första intrycken av Samsungs egna QD‑OLED är positiva

Samsungs TV S95B som bygger på bolagets QD-OLED-paneler har börjat leta sig ut bland användare. Av initiala intryck att döma ser de ut att ge LG en rejäl match.