Lanseringen av CD Projekt Reds efterlängtade rollspel Cyberpunk 2077 gick inte riktigt som planerat. Spelares skyhöga förväntningar vändes snabbt till besvikelse efter omfattande problem med buggar. Knackig start till trots är det något som sedan tagits igen med råge och spelet har fått rejäla uppdateringar med milslånga loggar, ray tracing- och omfattande moddstöd.

Det rejäla ansiktslyftet har lockat tillbaka både nya och gamla spelare, för totalt 20 miljoner sålda exemplar. Den numera omtyckta titeln har därtill både fått Netflix-serien Edgerunners och expansionen Phantom Liberty. Nu avslöjar CD Projekt Red att en renodlad uppföljare väntar i framtiden, ett projekt som för närvarande bär kodnamnet "Orion".

image (17).png

Utöver namnet är det inte mycket som avslöjas om "Orion". På sin Facebook-sida skriver CD Projekt Red att det ska ta Cyberpunks mörka universum till nästa nivå. Det framgår därtill att det åter är CD Projekt Red som står för utvecklandet.

I samma inlägg delas även snarlika detaljer om kommande projekt i The Witcher-serien, där både den sedan tidigare avslöjade uppföljaren "Polaris", ett fristående spel och en multiplayer-titel står på menyn. Sist men inte minst berättar de även om en helt ny kreation med kodnamn "Hadar", som för närvarandet endast är i idéstadiet.

När planerna på det kommande The Witcher-äventyret avtäcktes i mars var spelet i ett mycket tidigt skede av utvecklingen. Det dröjer sannolikt flera år till någon av de framtida titlarna dyker upp, men den som väntar på något gott väntar i vanlig ordning aldrig för länge.

Vilken framtidsplan från CD Projekt Red är du mest sugen på?