När SweClockers stiger på hos Asus på CES återfinns prylar i mängder, däribland en ny uppställning ROG-märkta tillbehör. Bland dem finner vi ROG Azoth, ett tangentbord i något kompaktare formfaktorn 75%, vars främsta egenskap är att det går att plocka isär i småbitar.

Ur kartong är tangentbordet utrustat med Asus ROG NX-brytare, men i hotswap-variant. Det innebär att de enkelt kan bytas ut mot i princip vilken annan brytare som helst, utan att behöva löda. Därtill medföljer en mängd tillbehör för att anpassa tangentbordet på andra vis, däribland en mjuk gummimatta för extra dämpning och ett komplett paket för att smörja brytarna.

asus5.jpg
asus3.jpg

För den inbitne e-sportaren presenteras även två produkter i samarbete med mjukvaran Aim Lab. Först ut är trådlösa musen ROG Harpe Ace Aim Lab Edition, som utöver långt namn har en rejält låg vikt på endast 54 gram. Andra egenskaper som sticker ut inkluderar DPI-värde på upp till 36 000 och tillhörande mjukvara som ska analysera spelarens spelvanor och föreslå inställningar baserat på individens specifika spelstil.

asus4.jpg
asus6.jpg

Sist men inte minst är musmattan ROG Hone Ace Aim Lab Edition, även den med långt namn. Den är tänkt att passa särskilt väl med musen i samma serie och har vad som kan beskrivas som inbyggt måttband. Längs med ena kanten finns helt enkelt numrerade markeringar med en centimeters mellanrum, något som är tänkt att hjälpa till med att exempelvis ställa in lagom DPI.

De svenska prisuppgifterna gör gällande att tangentbordet ROG Azoth loss på 3 290 kronor, medan 54-grammaren ROG Harpe Ace Aim Lab Edition landar på 1 799 kronor. För musmattan med måttband är det 399 kronor som gäller.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.