#asus

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

73

Test: Asus RTX 4080 Noctua – stor, brun och dyr

Asus och Noctua slår för en tredje gång sina kloka huvuden ihop och bjuder på ett RTX 4080 med en stor, effektiv och brun kylare.

45

Asus OLED-skärm på 27 tum får svenskt pris – i butik nästa månad

När Asus i april släpper lös ROG Swift OLED PG27AQDM väntar ett betydligt högre pris i Europa, jämfört med det amerikanska riktpriset.

31

Nvidia prissänker RTX 4090 i Europa – ökar i Sverige

På Nvidias tyska webbsida får Geforce RTX 4090 nytt lägre pris. Samtidig går Founders Edition-modellerna upp med några hundralappar i Sverige.

68

Asus snyggar till kabelröra med kontakter på baksidan

Asus går samma väg som Gigabyte och presenterar ett moderkort där nästan samtliga kontakter får packa väskorna och flytta till baksidan.

105

Moderkortsförsäljning störtdyker

De fyra största tillverkarna levererade betydligt färre moderkort under 2022. Värst gick det för Asrock, som tappade 55 procent.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
17

Asus visar glasögonlös 3D i bärbar toppdator

I Asus CES 2023-bås monteras senaste snittets komponenter i en 16-tumsdator, där OLED-skärm i flera lager paras med ögonspårning för att ge 3D-bild.

38

Asus: "Geforce RTX 4000 med tunna blower-kylare på ingång"

Högpresterande grafikkort med lägre profil är något Asus menar att Mini ITX-entusiasterna skriker efter, varför breda men tunna blower-modeller ska vara på ingång.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
15

Asus ROG Azoth får smörjningspaket och utbytbara brytare

Bland Asus nya ROG-märkta tillbehör står superlätt mus och tangentbord med hotswap och fullspäckat verktygspaket ut.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
17

Mycket krut i tunna paket när Asus visar bärbart på CES

Kompakt 14-tummare, rejäl 18-tummare och en modell mittemellan syns i Asus monter, samtliga utrustade med värstinggrafik och mångkärniga processorer.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
42

Noctua och Asus dukar fram påkostad Geforce RTX 4080-modell

Kylare modell jättestor står på menyn när SweClockers kikar närmare på en kandidat som möjligtvis kan bli årets bruna produkt.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
73

Asus OLED-spelskärm på 27 tum sällskapar rekordsnabb 540 Hz-pjäs

Hårdvarujätten presenterar nya godsaker, däribland en e-sportsfokuserad skärm med TN-panel och rekordhöga uppdateringsfrekvensen 540 Hz.

52

Bruna grafikkort kan titta fram i januari

Efter lyckat samarbete uppges Asus och Noctua åter samarbeta och lansera fler grafikkort ihop, den här gången med fokus på premiumkänsla och elegans.

41

Asus gör Geforce RTX 4090 och RTX 4080 i vit skrud

Geforce RTX 4000-serien är en förhållandevis mörk historia rent utseendemässigt. Det ändrar Asus på med ny variant av bolagets toppmodeller i ljusare färgtema.

16

Asus Zenbook med böjbar OLED landar i Sverige

Med Zenbook 17 Fold OLED sjösätter Asus en dator med mobilvärldens färska böjbara koncept till en prislapp på 44 999 kronor.

99

Test: Nvidia Geforce RTX 4090 från Asus, Gigabyte och MSI

Redaktionen sätter tänderna i ett gäng partnermodeller av Nvidias flaggskepp Geforce RTX 4090. Vi sonderar terrängen och reder ut hur de står sig mot varandra.