Samsung har producerat telefoner med vikbar skärm sedan 2019 och förbättringar har implementerats med varje generation. Något som har kvarstått är företagets lösning för gångjärnet där det lämnats en glipa mellan skärmarna vid gångjärnet för att minska veckets påtaglighet, men veck har fortfarande synts och känts. Med femte upplagan av Galaxy Fold väntas Samsung anamma en ny design som kan eliminera vecket helt.

Samsung-Patent-Dumbbell-Shaped-Hunge-Design.webp

Enligt sydkoreanska Naver ska Samsung använda sig utav en droppformad lösning för gångjärnet som ska vara snällare mot den mjuka skärmen. Som demonstreras på bild kan det nya gångjärnet även se till att telefonens halvor kan ligga platt mot varandra utan att det blir någon glipa, vilket även kan minska telefonens storlek i hopvikt läge.

Naver påpekar att Samsung patenterade en liknande lösning för gångjärn redan 2016, men gick en annan väg när det kommer till gångjärnet på Fold- och Flip-telefonerna. Det spekuleras att valet av det nuvarande gångjärnet har med vattentålighet att göra.

Samsung är inte längre ensamma om att producera vikbara enheter. Flera tillverkare har egna enheter med andra lösningar för gångjärnet för en platt upplevelse med mindre veck. Bland annat har Oppo och Motorola redan anammat droppformade gångjärn, vilket har visat sig vara mer optimalt om tydligt veck ska undvikas.

Det återstår att se om Samsung använder denna nya droppformade design. Historiskt sett har företaget presenterat årets vikbara enheter under sensommaren och troligtvis kommer samma släppschema hållas även i år.