Historiskt sett har Samsung valt att släppa telefoner i S-serien med den egenutvecklade systemkretsen Exynos i Europa, medan andra delar av världen fått telefoner med Snapdragon-märkta motsvarigheter. Det har ofta påpekats att Exynos-versionerna inte presterar lika bra som Snapdragon-varianterna, med lägre prestanda och sämre batteritid.

Nu pekar uppgifter på att Samsung planerar att endast släppa en Snapdragon-version av S23-serien, och att det därtill ska vara en mer kraftfull variant. Enligt källor till 9 to 5 Google ska Samsung använda en specialdesignad modell av Snapdragon 8 Gen 2, med en klockfrekvens på 3,36 GHz för den högpresterande Cortex-X3-kärnan, jämfört med Qualcomms egna version med klockfrekvens på 3,2 GHz.

De nya S23-kretsarna uppges gå under namnet "Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy" för att skilja dem från de andra Snapdragon 8 Gen 2-kretsar som väntas dyka upp i andra flaggskepp. Med den snäppet vassare systemkretsen kan det hända att Samsungs kommande flaggskepp presterar bättre än konkurrerande enheter. Det återstår dock att se hur stor skillnad 140 MHz verkligen innebär i praktiken.

Samsung planerar att presentera nya S23-serien den 1 februari, och det väntas släppas tre olika varianter av enheterna: S23, S23 Plus och S23 Ultra.

Ser du fram emot ny Galaxy S23-serie?