I takt med att prestandan på allehanda datorkomponenter stiger, lägger tillverkarna mer och mer resurser på att sticka ut på andra sätt. Avskalad estetik och exklusiva materialval är en inriktning, medan överdådig RGB-belysning och aggressiva vinklar kanske snarare är motsatsen. MSI hämtar istället inspiration från lyxbilar, när de på Computex 2023 visar en sorts navkapslar för fläktar.

► Läs fler nyheter från #Computex-2023

Det handlar om små blanka metallskivor som sitter i mitten på fläktarna och visar en logotyp – helt utan att följa rotationen på fläkten. Bakom den statiska skivan ligger en lösning med magneter, som håller skivan och fläktens axel sammankopplade. MSI beskriver att idén lånas från anrika Rolls-Royce, där navkapseln behåller sitt upprätta läge oavsett hur snabbt hjulet snurrar.

MSI Navkapsel.jpg

Stilla logotyp och fläkt i full spinn. Bildkälla: PCGamer

Detsamma gäller MSI:s nykomling, men istället för bil- eller företagslogotyp visas "Suprim", som är en av företagets mest påkostade produktserier. Framöver ska detta dyka upp hos MSI:s chassifläktar, men också slutna vattenkylare samt Geforce RTX 4000-grafikkort i just Suprim-familjen. MSI belyser att funktionens svävande effekt "förbättrar varumärkesexponering och estetik", vilket möjligtvis kan locka andra rampljussuktande företag att hoppa på samma tåg framöver.

Källa: PCGamer

Brukar du tänka på fläktarnas utseende när du bygger nytt?