Nintendos färgscheman på NES och Famicom är riktigt klassiska sådana och nu har 8Bitdo presenterat ett par mekaniska tangentbord som lånar inspiration från 8-bitarskonsolerna. Tangentbordet finns i två olika versioner vid namn N Edition och Fami Edition, men utöver namn och utseende är det ingen skillnad på tangentborden.

08-xl.jpg
slide-xl.jpg
slide2-xl.jpg
01-xl.jpg
03-xl.jpg
06-xl.jpg
07-1.jpg
4-1.jpg

8Bitdos retroinspirerade tangentbord erbjuder en tenkeyless-layout med 84 tangenter, samt två stora bonus-knappar som liknar A- och B-knapparna på den klassiska konsolens handkontroll. Brytarna är vita Kaihl Box, men det är fritt fram att byta till andra brytare som passar dina fingrar bättre.

Tangentbordet kan kopplas till Windows och Android via USB-C-kabel, Bluetooth eller med medföljande dongle. Via Ultimate V2-mjukvaran är det möjligt att konfigurera samtliga knappar, vilket speciellt är användbart för de massiva A/B-knapparna.

8Bitdos nya tangentbord kommer börja säljas 20 september via företagets hemsida, samt i välsorterade elektronikbutiker, för runt 1 000 kronor. Initialt är det engelsk layout som gäller, men förhoppningsvis erbjuds tangentbordet med användbara bokstäver som å, ä och ö i sinom tid.

N Edition eller Fami Edition?