Det har tidigare ryktats om att Netflix och GTA-utvecklarna Rockstar har inlett någon form av samarbete och nu har det bekräftats vad samarbetet handlar om. Netflix ska släppa den nya versionen av GTA-trilogin, vilket består av GTA III, GTA: Vice City och GTA: San Andreas, till Android och Ios från den 14 december.

Spelsamlingen kommer gå att nå via Netflix-applikationen samt direkt på Google Play Store och Apples App Store. Vill du vara redo att spela direkt på release ska det vara möjligt att förregistrera intresse redan idag. Oavsett var du plockar hem spelet kommer du vara tvungen att logga in med ditt Netflix-konto.

Huruvida spelsamlingen kommer bli tillgängligt för mobilanvändare utan Netflix-prenumeration är för tillfället okänt. Tills dess finns det dock möjlighet att spela originalvarianterna av spelen, men då får man leva med de äldre versionerna.

Grand Theft Auto: The Trilogy — The Definitive Edition, vilket är samlingens fulla titel, lanserades 2021 och fick väldigt mycket kritik. Bland annat på grund av risiga karaktärsmodeller och texturer, men spelsamlingen har uppdaterats och fått fräschare utseende med tiden.

Svag start för spelsatsningen

Netflix satsning med att erbjuda mobilspel till prenumeranter fortsätter rulla på, men intresset bland prenumeranter är fortfarande svalt. Endast 1 procent av prenumeranterna har någon gång laddat ner någon av de titlar som erbjuds, trots att spel av högre kvalitet som Into the Breach, Oxenfree II och TMNT: Shredders Revenge, erbjuds.

Har du laddat ner spel via Netflix?