Tom's Hardware rapporterar om en ovanlig bugg i Windows. Efter en uppdatering – det är ännu inte fastställt exakt vilken – har systemet hos vissa användare fått för sig att alla anslutna skrivare är av samma modell. Närmare bestämt HP Laserjet M101-M106.

Användare började flocka till Microsofts supportforum och Reddit, med den tidigaste kända rapporten från 28 november. För de som inte har några skrivare kan felet ända visa sig, då den automatiska uppdateringen även installerar programmet HP Smart som används för att skanna och göra skrivarinställningar. En Reddit-användare skriver att HP Smart automatiskt dök upp efter en fräsch installation av Windows 11 – två gånger.

För de som faktiskt har skrivare av andra märken än HP kan felet ställa till det på flera sätt. Dels kan Windows välja fel drivrutin, vilket i värsta fall får utskrifter att inte fungera alls. Några användare har dock rapporterat att de fortfarande kan skriva ut. För de som sitter på kontor med flera skrivare på nätverket kan det vara ett större problem att alla skrivarna plötsligt ser likadana ut.

Microsoft har hittills inte kommenterat felet.