Vinnaren av Årets Butik, anordnat av Prisjakt, blev Spel & Sånt. Butiken tog även hem priset i kategorin Spel & konsoler. På andra plats hamnade fjolårsvinnaren Inet och tredjeplatsen norpades av Hembiobutiken.

Det krävs dedikerat arbete för att bli Årets butik, du behöver hålla världsklass i alla avseenden och på den punkten briljerar Spel & Sånt. Kundservice handlar om mer än snabba leveranser, du måste kunna förutse varje behov konsumenten kan ha för att ständigt ge en kundupplevelse på toppnivå. – Peter Greberg, vd på Prisjakt.

Han tillägger att med flera utmärkelser genom åren, bland annat segern i Årets butik även 2020, visar Spel & Sånt gång på gång att de verkligen kan sin sak.

Andra vinnare är Delitea i Kök & hushåll, Proffsmagasinet, Bygg & trädgård, Intersport, Sport & fritid, Timarco Skor, kläder & accessoarer och Gunnar Olsson Foto, Foto & video. Däck 365, Hembiobutiken, BabyV och Beyond time lyckades med att försvara sina vinster från förra året. Andra vinnare är bland annat Apotea och SethAndSally.

Kundrelationen är a och o. Naturligtvis behöver butiken leverera på många punkter, som sortiment, priser, betal- och fraktalternativ, men utan ett uttalat kundfokus når du inte hela vägen. Kunden måste känna att den är butikens högsta prioritet. Till exempel är det jätteviktigt att följa upp och svara på kundomdömen, det visar att du är engagerad. – Peter Greberg

Samtidigt påpekar Peter Greberg att den goda kundrelationen är verkligen helt avgörande, att det syns tydligt i den här tävlingen varje år.