Beeper Mini, Android-applikationen som för ett par veckor sedan släpptes på Google Play och gjorde det möjligt att ansluta till Apples Imessage-tjänst tills Apple en dag senare blockerade den, kommer nu tillbaka.

Apple och Beeper har lekt katt och råtta sedan Beeper Mini lanserades, och försöker hålla både Android-applikationen och företagets äldre tjänster Beeper Cloud (tidigare bara Beeper) borta från Imessage. I ett inlägg på Reddit skriver utvecklarna på Beeper att de har hittat en lösning som de hoppas kan bli mer permanent, men systemkraven förtar en stor del av poängen.

För den nya version som ska släppas idag krävs nämligen tillgång till en Mac för att logga in på Imessage. Registreringsdetaljerna tas sedan därifrån och återanvänds i Beeper Mini. Apples blockering av tjänsten bygger på att kunna upptäcka när en viss Mac används för att logga in på många konton, och enligt Beeper ligger gränsen för hur många konton det är säkert att vara inloggad på någonstans kring 10–20.

Den nya lösningen medför också en annan begränsning: Imessage fungerar enbart via mejladress och inte telefonnummer, eftersom Macar inte loggar in med sms och registrerar ett telefonnummer. För att fungera med telefonnummer krävs registrering med en Iphone. Här bör det dock räcka med att ha en gammal Iphone liggande i en byrålåda där hemma.

På grund av hur Apple har byggt Imessage kan det bli svårt för företaget att blockera Beeper Mini när varje användare ansluter via sin egen eller en kompis Mac. Blockeringen av tjänsten har redan dragit till sig uppmärksamhet från amerikanska lagstiftare, så viss återhållsamhet kan också vara i företagets intresse.