När du sätter in USB-minnet i porten kommer det framstå som trasigt, men om du snabbt kopplar in det tre gånger får du tillgång till innehållet. På det viset lyckades Youtubern Ryan Walker, bakom kanalen Interrupt Labs, skapa en okrypterad USB-sticka som döljer sin delningsförmåga. Stickan är tänkt att användas av journalister och hårdvaruhackare i länder där krypterade USB-stickor är olagliga.

Overdrive USB-stickan är gjord helt på open source och kan modifieras fritt av köparen. Den rymmer 8 GB i minne och ska kosta 719 kronor.

Blir dessa människor tagna av polisen kan de tvingas avkryptera sin media eller antas vara skyldiga för brott. – Ryan Walker.

Walkers ursprungliga tanke var att skapa ett USB-minne som kan kan självförstöras, vilket Overdrive-stickan fortfarande kan göra. Det kräver dock att en modifiering av kretsen. Ryan Walker förklarar att om man vänder på polariteten i stickans kretsar kan den hettas upp till över 100 grader celsius.

Det var ett år sedan som Ryan Walker började utveckla stickan och finansieras utvecklingen via donationer på sajten Crowd Supply. Hans mål är fortfarande inte nått.