Nintendo planerar att visa upp sin nästa spelkonsol, uppföljaren till Switch som enligt en del rykten kommer kallas Switch 2, under juni, skriver WCCF Tech. Uppgifterna kommer från användaren Brazil på det Nintendo-fokuserade forumet Famiboards, som flera gånger tidigare har släppt korrekta uppgifter om Nintendo. Tidpunkten sammanfaller med både nedlagda E3-mässan och Summer Game Fest.

Häromdagen påstod en rad tidningar med unika källor att Nintendo har skjutit på säljstarten av konsolen från hösten 2024 till våren 2025. Men eftersom företaget måste jobba med många externa spelstudior och andra vore det inte konstigt om cheferna i Kyoto vill få ut bilder på den och själva avslöja detaljer innan allt för många uppgifter läcker.

Brazil påstår också att Nintendo kommer hålla ett event redan nu i veckan med fokus på tredjepartsspel, ett event kring indiespel i mars och ett mer allmänt Nintendo Direct-event i april. Nintendo har sagt att det ska presentera sina framtidsplaner i samband med nästa årsrapport i maj.