Användare med ett äldre Geforce-kort eller som fortfarande kör gamla versioner av Windows som Microsoft inte längre uppdaterar kan nu installera nya drivrutiner från Nvidia som fixar diverse säkerhetsbrister, rapporterar Tom's Hardware.

Drivrutin 474.82 är en drivrutin för Windows 10 och 11 för Geforce GTX 600- och 700-serierna, med undantag för GTX 750. Drivrutin version 474.89 gäller Windows 7, 8 och 8.1 och alla Geforce-kort som fungerar med dessa åldrade Windowsversioner. Det är i princip alla utom RTX 30- och 40-serierna och gäller alltså bara de användare som av någon anledning inte kan eller vill köra Windows 10 eller 11.

Nvidia har inte rättat till några andra buggar eller förbättrat drivrutinerna på andra sätt, utan det handlar enbart om säkerhetsfixar. Företaget passar också på att meddela att det inte kommer släppa några fler uppdateringar av dessa äldre drivrutiner efter september 2024. De som har ett grafikkort som stöds av Game Ready-drivrutinerna kan fortsätta hålla sig uppdaterade genom att byta till Windows 10.