Elon Musk har skaffat en ny PC, men är uppenbarligen inte nöjd med en del av upplevelsen. I ett par inlägg på X klagar han över att det inte går att aktivera datorn utan att logga in på ett Microsoft-konto, och vänder sig till Microsofts vd Satya Nadella med en bön om att göra det enklare, rapporterar Gizmodo.

På det första inlägget fick Tesla- och X-vd:n mothugg av användare, som påpekade att det visst fortfarande går att skapa ett lokalt konto och aldrig logga in på ett Microsoft-konto. Elon Musk envisades och skrev ett nytt inlägg där han påstod att Community Notes-tillägget har fel, men även på det tillkom ett liknande svar.

elon till satya.jpg

Elons inlägg riktat mot Satya Nadella.

Poletten verkar till slut ha trillat ned, för när Elon Musk därefter skrev till Satya Nadella noterade han korrekt att användaren måste koppla ned Wifi (egentligen vara utan internetanslutning) för att få alternativet att skapa ett lokalt konto. Han klagade också på att det inte går att skapa ett Microsoft-konto med en ”jobbadress”, men exakt vad han menar med det framgår inte.

Satya Nadella har än så länge inte svarat på Elon Musks klagomål.