Tidigare i veckan rapporterade Bloomberg att Apple lägger ner planerna på att utveckla en elbil, ett besked som ska ha lämnats på ett internt möte och berört omkring 2 000 anställda som arbetat med projektet.

Apple har inte kommenterat uppgifterna som också gör gällande att omkring en tredjedel av personalstyrkan som arbetade med bilprojektet nu omplaceras för att skynda på företagets AI-satsning.

Under det årliga aktieägarmöte den 28 februari var företagets vd Tim Cook nämligen tydlig med att Apple nu storsatsar på generativ AI och att man kommer "bryta ny mark" inom området 2024.

Cook har pratat alltmer öppet om AI:s potential i Apples framtida produkter under de senaste månaderna och nu spekuleras det friskt om vad företaget planerar att göra med tekniken.

Enligt Macrumors har det kommit rykten från flera håll som säger generativ AI kan komma att integreras i nästa version av IOS, och användas för att förbättra Siri, appar som Meddelanden, Apple Music, Pages, Xcode och mycket mer.

Vad det innebär i praktiken och om Apple har fler ess i rockärmen än så återstår att se, kanske redan i juni då den årliga utvecklarkonferensen brukar äga rum och bjuda på genomgångar av kommande funktioner till Iphone, Mac och de andra av företagets produkter.