Vinylskivan är alltjämt populär vid sidan av musikströmningstjänsterna, då många uppskattar att äga fysiska exemplar av sina favoritalbum. Några som förstår detta är det amerikanska thrash metal-bandet Belushi Speed Ball – som dock gjort sin alldeles egna tolkning av vad ett fysiskt musikformat kan vara.

Bandet, som är verksamt inom subgenren “pizza thrash”, släpper nu sin senaste singel på en bit pizza. Detta gör Belushi Speed Ball till det första bandet i genren, och troligtvis också i världen, som omfamnar det inte helt smidiga formatet.

Singeln "My Favorite Color is Pizza" består av en pizzaslice konserverad i konstharts, en liten högtalare och en uppspelningsknapp. Singeln finns tillgänglig i två olika pizzastilar och kostar 75 dollar på bandets Bandcamp-sida.

Det här är inte första gången Belushi Speed Ball släpper musik på nyskapande sätt. Tidigare har bandet gjort sina låtar tillgängliga på Super Nintendo-, Gameboy Advance- och Nintendo 64-kassetter, samt i Furby-dockor, skriver Gizmodo.

För den som hellre lägger pengar på annat, men ändå kan uppskatta lite pizza thrash i högtalarna, går det också att lyssna på "My Favorite Color is Pizza" på Spotify och Apple Music.