Sony är inte ensamt om att utveckla en uppgraderad modell innan det är dags för nästa konsolgeneration. Även Microsoft har enligt tidigare uppgifter en ”refresh” av Xbox Series X på gång, och till skillnad från konkurrenten ser det ut som att Microsoft kommer hoppa över den optiska enheten i den nya modellen.

Exuter har tidigare släppt uppgifter om den kommande Xbox-modellen, och är nu även först att publicera foton som sägs visa konsolen. Bilderna visar ett fyrkantigt chassi precis som idag, och inte en rund design som den presentation från Microsoft som läckte under en amerikansk rättegång i fjol pekade på. Framsidan är helt vit och utan skarvar, med bara en liten Xbox-logga uppe till vänster samt strömknapp och en USB-kontakt nere till höger.

Enligt sajten kommer Microsoft sälja den uppgraderade modellen till lägre pris än idag, men det är oklart vilka av de tidigare rapporterade nyheterna som faktiskt är aktuella. Den läckta Microsoft-filen nämnde bland annat ökad intern lagring, effektivare nätaggregat, nya radiokretsar och systemkrets tillverkad med en effektivare processnod.