#xbox

Microsoft Xbox "Lockhart" är budgetmodell med Playstation 4 Pro-prestanda

Efter en längre tids tystnad väcks nu nya rapporter om att Xbox "Scarlett" får sällskap av ett enklare och billigare syskon.

Halo: Reach släpps till PC/Windows

Bungies sista spel i Halo-serien släpps i uppdaterad form till Windows/PC ikväll i Steam-butiken och som del i Xbox Game Pass.

Phil Spencer: "Pris och prestanda i vettigt förhållande med Xbox Scarlett"

Med Xbox One lanserade Microsoft en klenare och dyrare konsol än Sony. Xbox-chefen Phil Spencer menar att så inte blir fallet med nästa generation.

Age of Empires IV får gameplay-video

Under Microsofts spelevenemang X019 avtäcks gameplay från Age of Empires IV, och den rejält omarbetade 4K-versionen av Age of Empires II är lanserad.

Age of Empires IV avtäcks på torsdag

Den klassiska spelserien Age of Empires återupplivas med ett avtäckande av nästa del under Microsofts Xbox-tillställning X019.

Bra men dyr – Andreas tycker till om nya Xbox Elite-kontrollen

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – säg det snabbt tio gånger. Uruselt namn till trots, Microsofts senaste handkontroll har redan hamnat hemma hos Andreas Eklöv.

Playstation 5 och Xbox "Scarlett" får olika lösningar för ray tracing

Nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony är på gång. Nu avslöjar en utvecklare med tillgång till nästa Xbox och Playstation ytterligare detaljer kring duon.

Microsofts Project Xcloud kan förhandstestas från oktober – inte tillgängligt i Sverige

Från och med oktober kommer Microsofts servrar att strömma spel till Android-enheter enligt speltjänsten Project Xcloud. De första publika testerna görs dock bara i tre länder.

Microsoft håller Xbox-evenemang till natten

Vid midnatt presenterar Microsoft nyheter för Xbox. Till agendan för kvällen återfinns den strömmande speltjänsten Project Xcloud och prenumerationstjänsten Xbox Game Pass.

Gamescoms öppningsevent drar igång ikväll – klockan 20:00

Klockan 20:00 i kväll drar Gamescom igång i form av en livesänd öppningspresentation, där allt från Cyberpunk 2077 till senaste nytt från Xbox och Google Stadia väntas visas upp.

Snabb bilduppdatering och laddningstider i fokus med Xbox Scarlett

Xbox-chefen Phil Spencer klargör prioriteringarna med nästa Xbox-konsol, där snabb bilduppdatering och laddningstider tillsammans med bakåtkompatibilitet står i fokus.

AMD-patent avslöjar planer för ray tracing med arkitekturen Navi

Ett nytt patent visar att AMD:s stöd för ray tracing i Navi bygger på en hybridlösning där tekniken hanteras av arkitekturens texturprocessor och inte dedikerade RT-kärnor.

Intel värvar chefsarkitekten bakom Xbox Scorpio och Xbox Scarlett

John Sell är den senaste rekryteringen hos Intel. Han har tidigare ansvarat för arkitekturerna i Xbox Scorpio och Xbox Scarlett, och ska jobba med säkerhet hos Intel.

Microsoft avslutar arbetet med att porta äldre generationers spel till Xbox One

Efter att ha öppnat upp bakåtkompatibilitet för över 600 spel från föregående generationers Xbox-konsoler avslutar nu Microsoft det arbetet för att koncentrera sig på "Project Scarlett".

Microsofts strömmande speltjänst Project Xcloud lanseras i oktober

Microsofts satsning på strömmande spel släpps i oktober. Användare kan utnyttja antingen sin egen Xbox-konsol eller företagets servrar för att strömma spelen till valfri enhet.