Meddelandetjänsten Telegram har lanserat ett nytt belöningssystem för kanaler med minst 1 000 prenumeranter, skriver företaget på sin blogg.

Belöningssystemet, som av Telegram själva beskrivs som ”det mest generösa i sociala mediers historia”, ger en ägare av en Telegram-kanal rätt till 50 procent av intäkterna från annonser som visas i den.

Kanalägare belönas med kryptovaluta

Betalningen till kanalägare med många prenumeranter sker i form av kryptovalutan Toncoin (TON), som kan tas ut via plattformen Fragment.
Intjänade Toncoins kan också investeras i annonsplattformen Telegram Ads, användas för att köpa särskilt attraktiva användarnamn eller för att ge bort premiumkonton till andra användare. Utan att specificera skriver Telegram att det kan räcka med ”en handfull” Toncoins för att finansiera nya annonser som syns för prenumeranterna av den egna kanalen.

telegramads.jpeg

Kanalägare kommer att kunna återinvestera sina intjänade Toncoins för att skapa nya annonser. Bildkälla: Telegram

Det är värt att notera att annonsering i Telegram än så länge är begränsad till publika kanaler – användare får med andra ord inga reklambudskap i sina privata chattar eller grupper. Annonserna i Telegramkanalerna ska inte heller vara skräddarsydda baserat på insamlad användardata.

För att helt slippa annonser i Telegram behöver användare skaffa premiumkontot Telegram Premium och stänga av att annonser får visas.