Chattprogrammet Discord har tidigare varit fritt från annonser, men den saken blir det ändring på nu. I början av mars offentliggjordes förändringen i ett blogginlägg och redan i veckan är det dags för utrullning, skriver The Wall Street Journal.

Det är dock inga traditionella annonser det handlar om, utan något som Discord kallar "Sponsored quests" – uppdrag i PC-spel som kan ge spelare olika belöningar när de livesänder för andra på plattformen. De sponsrade uppdragen är ett sätt för spelföretag att synas på Discord, samtidigt som användare är fria att acceptera dem eller inte. Användare kommer också att kunna dölja specifika uppdrag eller kampanjer för spel de inte är intresserade av.

Discord_sponsradeuppdrag.jpeg

Såhär kommer de sponsrade uppdragen i Discord se ut. Bildkälla: Arstechnica.

Även om den nya annonsmodellen ser ut att bli föredömligt icke-påträngande i jämförelse med andra sociala medier-plattformar verkar den sticka i ögonen på många trogna Discordanvändare – något som inte minst märks i kommentarsfältet hos Arstechnica. Om Wall Street Journals uppgifter stämmer är Discord nämligen i färd med att anställa ”ett dussintal” personer för att jobba med annonser. Något som får många att förmoda att de sponsrade uppdragen bara är början.

Vad tycker du om annonskonceptet sponsrade uppdrag i Discord?