I mars skrev Microsoft att företaget ska rulla ut Copilot till fler datorer med Windows 10 och 11, och nu rapporterar Windows Latest att företaget har börjat göra slag i saken i och med aprils ”patch Tuesday”-uppdatering. Sajten har observerat att Copilot har dykt upp på ett antal datorer som klarar hårdvarukraven men inte tidigare har haft funktionen inbakad i Windows.

När Copilot tar plats i Windows 11 byter funktionen ut knappen ”Visa skrivbordet” längst till höger i aktivitetsfältet mot en Copilot-knapp. På Windows 10 är Visa skrivbordet dock kvar, och Windows 11-användare som inte gillar bytet kan antingen lägga till en Visa skrivbordet-knapp bortom Copilot eller ta bort Copilot-knappen i Inställningar -> Anpassning -> Aktivitetsfältet -> Beteenden för aktivitetsfältet.

Microsoft har en stor uppdatering av Copilot för Windows på gång, som bland annat gör det möjligt att flytta filer och mappar utan att klicka runt i Utforskaren och öppnar fler systeminställningar för AI-styrning.

stäng av copilot.jpg

Stäng av Copilot helt med en grupprincip.

Windows Latest visar hur den som ogillar Copilot kan stänga av assistenten helt och hållet med hjälp av verktyget Redigera grupprincip. Inställningen ligger under Användarkonfiguration -> Administrativa mallar -> Windows-komponenter -> Windows Copilot.