Svenska chassitillverkaren Louqe bekräftar att de kan återigen ta emot beställningar på sina produkter efter att ha förhandlat med leverantörer och kreditinstitutioner. Företaget erbjuder även ett speciellt back in business-erbjudande på utvalda produkter.

Vi är djupt tacksamma för det ständiga stödet från vårt community genom denna resa. Ert engagemang har varit ovärderligt för att hålla upp vår anda och det har stärkt vår beslutsamhet. – Louqe

För två månader sedan ryktades det att chassitillverkaren hade försatts i konkurs. Enligt anonyma källor var företaget ekonomiskt pressat och sökte aktivt efter nya investeringar utan någon framgång. Ryktena kom även kort efter att företaget pausade den tre år långa utvecklingen på datorlådan Ghost R1.

Louqe har varken bekräftat eller förnekat att de försattes i konkurs. I ett mejl till SweClockers förklarade bolaget endast att de haft en pressad ekonomi på senare tid.

– Tyvärr har vi gått igenom utmanande tider och det finns fortfarande vissa osäkerheter kvar över horisonten som kommer att avgöra om vi kan fortsätta, svarade Louqe.

Företaget har sagt att de ska nu fortsätta utvecklingen av sina projekt. Om det innebär att utvecklingen av Ghost R1 ska återuppstå liksom bolaget återstår att se.

SweClockers har sökt Louqe för en kommentar.