Enligt uppgifter till 9to5Google ska Google inom kort visa upp nästa generations 4K-Chromecast med Google TV. Det var fyra år sedan dess föregångare lanserades och två år sedan som Google lanserade senaste Chromecast med Google TV – men endast med HD-upplösning.

Den nya Chromecast-modellen med Google TV kommer att erbjuda samma 4K-upplösning som 2020-modellen och kommer även att kosta lika mycket vid lansering – 50 USD eller strax över 800 kronor med moms och avgifter.

Enligt Android Police är det sannolikt att den nya Chromecasten kommer att använda Amlogics S905X5-kretsar. Den nya modellen ska även få en fördubblad lagring på 16 GB och möjligtvis 4 GB i RAM-minne.

Tidigare råkade Google visa upp en ny fjärrkontroll som ska komma med den nya Chromecast-modellen. Fjärrkontrollen kommer att ha en ny stjärnknapp som kan ta dig till applikationer som du har stjärnmärkt.

ny chromecast-fjärr.jpg

Den nya fjärrkontrollen med stjärnknappen.

Enligt Android Police är det sannolikt att Google ska visa upp den nya Chromecast-modellen på sin utvecklarkonferens Google I/O i maj. Tekniksidan räknar annars med att den släpps i oktober tillsammans med Pixel 9-telefonerna.