Datortillverkaren Aoostar avslöjade nyligen att AMD:s nya Zen 5-processorer kommer att släppas i augusti, enligt Wccftech. Aoostar, som tillverkar minidatorer, syftar på Zen 5-processorerna som ska ingå i Strix Point-familjen av systemkretsar.

Aoostar berättade detta via sin Discord, som svar på en fråga om när nästa generationens Ryzen-datorer kommer att släppas. Bolaget menar att AMD kommer att lansera processorerna i augusti, medan Aoostars första Zen 5-datorer kommer att skeppas först i oktober.

Vidare ska Strix-processorerna lanseras i två varianter, enligt Aoostar. Den första varianten, som släpps först, kommer att ha 28 kärnor, varav 12 processorkärnor och 16 RDNA 3 Plus-kärnor. En andra variant kallad Strix Halo kommer att ha 16 processorkärnor och hela 40 RDNA 3 Plus-kärnor, fast denna kommer inte att lanseras förrän slutet på året som tidigast.

Om augustilanseringen även gäller för övriga Zen 5-processorer återstår att se. AMD förväntas komma med fler detaljer kring Zen 5-proccesorerna under Computex-mässan i Taiwan nästa vecka.