Så sent som i förra veckan lämnade amerikanska justitiedepartementet tillsammans med chefsåklagare i ett antal delstater in en stämningsansökan där de anklagar Ticketmaster för konkurrensbrott. Som om en stor stämningsansökan från amerikanska staten inte var nog har världens största konsert- och eventbiljettsäljare nu även drabbats av ett enormt dataintrång, rapporterar Mashable.

Det är hackergruppen Shinyhunters som påstår sig ha kommit över uppgifter om 560 miljoner Ticketmaster-kunder runt om i världen. Gruppen har lagt upp hela härligheten till försäljning för 500 000 dollar, motsvarande drygt fem miljoner kronor.

Shinyhunters påstår sig ha kommit över användarnas namn, postadresser, e-postadresser och telefonnummer. De har också hashkodade kortnummer samt de fyra siste siffrorna och utgångsdatum på kundernas betalkort samt orderhistorik.

Gruppen har tidigare bland annat hackat och sålt data från Microsoft, AT&T och Pixlr. Dess ledare ”Baphomet” är administratör på Breachforums, ett ökänt hackerforum som stängdes ned efter en internationell polisinsats i fjol men senare öppnades igen av Baphomet, bara för att nyligen återigen få sina domäner beslagtagna. Bleeping Computer rapporterade förra veckan att Baphomet kan ha arresterats.