Ljudentusiasten Rodrigo Mendez har skapat en fysisk variant av den klassiska musikspelaren Winamp, inspirerad av mjukvarans gränssnitt på 1990-talet och fysiska ljudspelare från samma tidsperiod. Den fysiska spelaren, som han kallar Linamp, körs på en Raspberry Pi 4B och använder ett SD-kort på 32 GB som lagringsenhet.

Du spelar musik på Linamp via dess touchscreen på 7,9 tum, som har ett gränssnitt inspirerat av Winamp version 2,91 med blåa ikoner och grön text. Linamp har två USB-portar – en i Type A och en i Type C – samt en port för hörlurar på 3,5 mm.

Du kan ladda upp ljudfiler till Linamp i MP3, M4A eller Flac-format. För den som vill få en retrokänsla går det även att spela musik från en extern CD-spelare. Rodrigo Mendez jobbar även på att ge Linamp stöd för Bluetooth och Spotify.

Linamp.jpg

Delen av Linamps yttre som håller in skärmen är 3D-printad.

Linamp_bak.jpg

En titt på Linamps baksida.

Linamp_avstängd.jpg

Så ser Linamp ut när den är avstängd.

För den som vill skapa sin egna Linamp har Rodrigo Mendez lagt upp instruktioner för hur han gjorde på sin Hackaday-sida.

Förra månaden meddelade Winamp själva att musikspelaren kommer att få en öppen källkod på Windows den 24 september. Förhoppningen är att både entusiaster och utvecklare kommer att kunna bidra till att förbättra applikationen på olika sätt.