AMD:s Ryzen 9000-serie debuterade under Computex 2024 och lansering ska ske i juli. Vanligtvis brukar X3D-versioner med bättre spelprestanda dröja, men så verkar fallet inte bli med nya processorserien. Club386 rapporterar att det förväntade lanseringsdatumet för AMD:s Ryzen 9000X3D, som ursprungligen var satt till senare, nu kan inträffa i september.

X3D-varianter av AMD:s processorer är en förhållandevis färsk företeelse, men det verkar som att AMD blivit bättre på att bygga 3D-cache-utrustade processorer. Första generationen X3D-processorer släpptes 17 månader efter originalet, medan Ryzen 7000-serien fick vänta 7 månader.

Med Ryzen 9000-serien lovar AMD banbrytande förbättringar, men varianten 9000X3D förväntas sticka ut ytterligare. Förbättrad flertrådig prestanda och högre energieffektivitet anges som nyckelfunktioner, vilket kan göra lag röds processorer mer intressanta än Intels för vissa.

I vanlig ordning är det värt att ta ryktena med en nypa salt, men om snacket stämmer lär det inte dröja allt för lång tid innan AMD avtäcker X3D-varianterna.